Politika privatnosti

Kompanija Xella International S.A. i njene podružnice (u nastavku: "Xella") sa ponosom vam predstavljaju svoj internet sajt i žele da izraze zadovoljstvo vašim interesovanjem za našu kompaniju i proizvode. S obzirom da veoma ozbiljno shvatamo zaštitu korisničkih ličnih podataka, namera nam je da osećate sigurno dok se nalazite na našem sajtu. Zaštita vaše privatnosti pri obradi vaših ličnih podataka za nas predstavlja prioritet u svim poslovnim procesima. Lične podatke dobijene zahvaljujući vašoj poseti našim internet sajtovima obrađujemo u skladu sa zakonskim odredbama i regulativama u zemljama u kojima su naši sajtovi prisutni. Naša politika zaštite podataka zasnovana je na kodeksima ponašanja primenljivim na kompaniju Xella. Na Xella internet sajtovima mogu se nalaziti linkovi ka drugim sajtovima, na koje se ne odnosi naša politika privatnosti. Iako vodimo računa da pažljivo proverimo sadržaj ovih sajtova, ne možemo preuzeti odgovornost za sadržaj eksternih linkova. Za sadržaj linkovanih sajtova odgovorni su isključivo njihovi vlasnici i operateri. Kompanija Xella poštuje privatnost ličnih podataka.

Prikupljanje i obrada ličnih podataka
Pri poseti našim internet stranicama, naš web server će sačuvati ime vašeg internet provajdera, sajt sa kojeg ste nas posetili, sajtove koje ste videli tokom vaše posete, kao i datum i vreme posete. Kompanija Xella koristi "kolačiće" (cookies) kako bi pratila interesovanja i navike posetilaca, i optimizovala svoje internet sajtove u skladu sa pribavljenim podacima. "Kolačići" su male datoteke koje se privremeno smeštaju na vašem hard disku. Informacije sadržane u "kolačićima" služe da olakšaju navigaciju, što doprinosi jednostavnosti i udobnosti korišćenja kada se nalazite na našem sajtu. Podrazumeva se da naš sajt možete pregledati i bez "kolačića". Naši "kolačići" ne sadrže nikakve posebne lične podatke, tako da vaša privatnost ostaje zaštićena. Većina web čitača automatski prihvata "kolačiće". Po želji, odaberite opciju "Do not accept cookies" u okviru podešavanja vašeg web čitača kako biste sprečili da ove datoteke ostanu sačuvane na vašem hard disku. Dodatne informacije o ovom postupku potražite u uputstvu za vaš web čitač. Imajte na umu da vaše odbijanje da prihvatite "kolačiće" može dovesti do toga da imate pristup samo ograničenim funkcijama. Takođe, lični podaci su sačuvani samo kada nam ih dobrovoljno ustupite, na primer, u okviru registracije, upitnika, nagradnih igara ili finalizacije ugovora.

Korišćenje i širenje ličnih podataka i obaveza korišćenja u predviđene svrhe
Vaši lični podaci će biti korišćeni isključivo u cilju tehničke administracije internet sajtova, kao i za upravljanje kupcima, za upitnike u vezi sa našim proizvodima i u marketinške svrhe, i to samo u neophodnoj meri i za potrebe kompanije Xella ili agencija koje deluju u njeno ime. Prikupljanje i prenos ličnih podataka državnim i organima vlasti biće ograničen na obavezno davanje podataka u skladu sa nacionalnim zakonskim propisima. Vaši podaci mogu biti ustupljeni drugim kompanijama u okviru Xella grupe ili odabranim specijalizovanim preduzećima za potrebe pružanja usluge. Naši zaposleni, agenti i partneri su obavezani na poštovanje tajnosti podataka i dužni da poštuju naš kodeks ponašanja, kao i sve važeće zakonske propise.

Opcione aktivnosti
Vaši podaci su nam potrebni kako bismo vas redovno obaveštavali ili vam eventualno poslali upitnik o našim proizvodima i uslugama. Podrazumeva se da učestvovanje u ovakvim aktivnostima nije obavezno. Ukoliko ne želite da učestvujete u ovim aktivnostima, možete nas u bilo kom trenutku obavestiti pismom ili putem elektronske pošte kako bismo ograničili korišćenje vaših podataka u skladu sa vašim zahtevom.

Pravo pristupa ličnim podacima
Na vaš zahtev, kompanija Xella će vas bez odlaganja obavestiti pisanim putem, a u skladu sa važećim zakonom, da li u svom posedu ima vaše lične podatke i ako je to slučaj, koji su tačno podaci u pitanju. Ukoliko se, uprkos našim nastojanjima da uvek imamo ispravne i ažurirane podatke, ustanovi da su sačuvane informacije netačne, odmah ćemo ih izmeniti po zahtevu.

Bezbednost podataka
Kompanija Xella koristi tehničke i organizacione mere bezbednosti u cilju zaštite svih podataka kojima upravlja putem sprečavanja nehotične i zlonamerne manipulacije podacima, gubitka i oštećivanja podataka, te pristupa od strane neovlašćenih lica. Takođe, stalno unapređujemo ove mere bezbednosti u skladu sa tehnološkim razvojem.

Kontakt
Zahteve za izmenom ili brisanjem vaših podataka, kao i pitanja i savete u pogledu zaštite podataka, možete nam poslati putem pisma na našu poštansku adresu ili putem elektronske pošte na ytong-serbia@xella.com.

Odgovorni organ
Organ odgovoran za sprovođenje nemačkog Saveznog zakona o zaštiti podataka i privatnosti jeste kompanija navedena na strani sa pravima.