Ušteda energije

Kako ostvariti uštedu u grejanju i hlađenju uz savršenu mikroklimu i visok kvalitet stanovanja!

Ušteda energije

„Tajna“ je u osobini YTONG materijala koji ne akumulira toplotu. Naime, kada grejete u prostorije sa zidovima od „tradicionalnih“ materijala najpre se greju sami zidovi, a tek nakon što se zagreju zidovi, počinje grejanje prostora. Kod YTONG Termobloka nema akumulacije toplote u zidovima, već se greje samo prostor, tako da se ostvaruju višestruke uštede u računima, kako zimi za grejanje, tako i leti za hlađenje!

Dati primer *troška za grejanja od samo 100 evra na godišnjem nivou je za 50m2 životnog ili poslovnog prostora sa zidanog YTONG Termoblokom Plus 37.5cm! Sa YTONG-om ostvarićete uštedu na računima do 50%, a o kvalitetima Ytong-a govore i brojna svedočanstva zadovoljnih vlasnika Ytong kuća!
 
Znate li da je YTONG Termoblok PLUS 30 jedini građevinski materijal na tržištu koji u samo jednom sloju od svega 30cm bez dodatne termoizolacije zadovoljava propisane vrednosti koeficijenta prolaza toplote u zidu definisane novim pravilnikom o energetskoj efikasnosti. 
 
Pored odlične termoizolacije i uštede tokom eksploatacije objekta na grejanju i hlađenju sa Ytongom ostvarujete i dodatne velike uštede:
 
  • 2,5 puta brža gradnja - štedite prilikom izvođenja radova
  • Veća neto površina gotovog objekta - nema gubitka prostora zbog potrebe za dodatnim termoizolacijonim slojem
  • Ušteda na obradi zidova - nije potrebno malterisanje unutrašnjih zidova
  • Veći komfor u Vašem životnom prostoru - bolja mikroklima
Beli zidni blokovi omogućavaju odličnu toplotnu izolaciju, izuzetnu otpornost na požar i zemljotres, obezbeđuju optimalnu zvučnu izolaciju, jednostavno se obrađuju i oblikuju, te se ubrajaju u ekološki zdrav materijal.
 
Nijedan drugi građevinski materijal nema toliko prednosti koliko ih ima YTONG. Odaberete li YTONG, za vas i vašu porodicu omogućićete život u zdravom, kvalitetnom i sigurnom domu za više generacija!
Ušteda energije
Milioni malih vazdušnih ćelija efikasno sprečavaju gubitak energije i obezbeđuju i leti i zimi idealnu termoizolaciju.
 
  • U  kućama građenim YTONG-om, temperatura prostora je tokom cele godine optimalna što se na kraju oseti na kućnom budžetu – boravak u kući i leti i zimi je prijatan 
  • YTONG objekti štede i do 50 % energije za grejanje zimi i hlađenje leti 
  • Objekti su vrhunski zaštićeni od potresa i požara 
  • Zbog značajnih ušteda u troškovima grejanja i hlađenja za vreme eksploatacije objekta, YTONG kuća je dugoročno isplativija od bilo koje druge kuće građene klasičnim sistemima (opekom, drvetom)! 
Presek zida

Ako ste već sagradili kuću ili kupili stan, multipor termoizolacione ploče su savršeno rešenje za vas!

Mogu da se montiraju i sa spoljne, a jedini su termoizolacioni materijal preporučljiv za ugradnju i sa unutrašnje strane zbog superiorne paropropusnosti, jer kasnije ne može doći ni do kondezacije vlage u prostoriu, kao ni do oštećenje fasade i samog objekta. Samim tim, multipor termoizolacione ploče  su savršene za primenu kod zgrada koje su pod zaštitom države, kao i kada postoji potreba da se izoluje samo jedan deo objekta (npr. kod stambenih zgrada kada treba da se izoluje samo jedan stan i sl.).

Uz pomoć multipor ploča možete u svakom trenutku na jednostavan i brz način ušuškati vaš dom ili radni prostor!