Nekad je dobro živeti u izolaciji

Objekti izgrađeni od Ytong termoblokova omogućavaju život u “izolaciji” koju karakteriše zdrava mikro klima, izvanredna termoizolacija i optimalna zaštita od različitih spoljašnjih uticaja koji mogu ometati vaš mir. Neka vaš dom bude vaša oaza udobnosti.

Za vreme hladnih zimskih dana ili letnjih vrućina veoma je važno imati dobru termoizolaciju kako vazduh u prostoriji ne bi bio previše suv ili vlažan, a temperatura ostala optimalna tokom celog dana. Pri tome, sve to je moguće postići bez visokih računa za grejanje ili hlađenje. Pod parolom “Najviše vredi dom koji štedi” Ytong Termoblokovi osiguravaju brojne prednosti u odnosu na tradicionalane materijale i načine gradnje.

Primera radi, kada grejete prostorije sa zidovima od tradicionalnih materijala najpre se zagrejavaju sami zidovi, pa tek onda počinje da se greje prostor. Kod Ytong Termobloka skoro da nema akumulacije toplote u zidovima, pa se samim tim prostor greje znatno brže. Tako se u objektima izgrađenim od Ytong-a ostvaruju značajne uštede u energiji i računima, kako zimi za grejanje, tako i leti za hlađenje.

Pored vrhunskih termoizolacionih svojstava, Ytong je i ekološki zdrav materijal. Zahvaljujući svom prirodnom sastavu i izuzetnoj paropropusnosti, objekti građeni YTONG materijalom imaju zdravu i prijatnu mikroklimu za boravak i život u prostoru. Sprečavajući zadržavanje vlage i stvaranje plesni Ytong omogućava da udišete čist i svež vazduh u svom domu tokom cele godine.