Gradite pametno

Sa YTONG blokovima štedite već u toku gradnje

gradite pametno


Pametna gradnja nije ona koja vam štedi novac na uštrb kvaliteta. Nije ni ona koja vam donosi kvalitet na uštrb cene. Pametna je samo gradnja koja vam donosi i vrhunski kvalitet i pristupačnu cenu. Zato birajte pametno jer sada možete da štedite i tokom gradnje premijum objekata.

Da biste pametno gradili, najbitniji su mudri izbori već u fazi planiranja. Staro pravilo glasi – nije najpovoljnije ono što vas u startu najmanje košta. Najčešća greška prilikom gradnje dešava se upravo zbog zanemarivanja navedenog pravila, jer se finalna cena objekta koji gradite često preračunava samo na osnovu početnih investicija.
To uglavnom vodi ka izboru nekvalitetnih građevinskih materijala koji su u startu jeftiniji, ali na kraju proizvode mnogo više dodatnih troškova nego što vam uštede prilikom njihove kupovine. Epilog je uvek isti – jeftinije u startu postaje skuplje na samom kraju, kada napravite finalni obračun, a nekvalitetan objekat sa brojnim problemima ostaje vam za ceo život.

Pametna gradnja ne obezbeđuje samo izuzetan kvalitet objekta, već podrazumeva  takav kvalitet za istu ili čak jeftiniju cenu u odnosu na klasičnu gradnju, a to se postiže zahvaljujući izuzetnim karakteristikama građevinskih materijala koji istovremeno pružaju i vrhunski kvalitet i brojne uštede. Najbolji dokaz za to su YTONG blokovi koji su objedinili sve ključne prednosti vrhunskih materijala za gradnju u samo jednom proizvodu.

Kada sumirate sve uštede koje vam YTONG donosi tokom gradnje, dolazite do proračuna da u trenutku završetka svih radova vaš YTONG objekat košta isto ili čak jeftinije u odnosu na one građene klasičnim materijalima, a pritom dobijate neuporedivo kvalitetniji objekat u svakom pogledu. Drugim rečima, sa YTONG-om ne ostvarujete benefite samo tek nakon godina i decenija korišćenja stambenog ili poslovnog objekta kroz brojne uštede , već vam se investicija isplati već u fazi gradnje.

Ytong porodična kuća - okvirni obračun
Kuća prizemna 10x10m = 100m2 bruto, 85m2 neto kvadratura

Zašto je pametno graditi YTONG-om?

Da li ste se nekada razmišljali koje delove izgrađenog objekta nije moguće menjati? 
Kategorije poput podova, stolarije, veličine i rasporeda prostorija, pa čak i krova uvek možete promeniti, ali ne i spoljne zidove! Oni predstavljanju jedinu nepromenljivu kategoriju na objektu, zato pametno birajte materijale za njihovu gradnju.
Preporuka je svakako Ytong Termo, koji ne zahteva dodatnu termoizolaciju i istovremeno obezbeđuje preduslov za B energetski razred.

Objekte građene YTONG blokovima odlikuje vrhunska termoizolacija.  Ytong Termo je građevinski materijal, koji omogućava odličnu toplotnu izolaciju, uz izuzetnu masivnost, trajnost i otpornost na pritisak. Ni jedan drugi građevinski materijal ne povezuje visoku stabilnost i optimalnu toplotnu izolaciju bolje od Ytong-a. Uzrok te idealne kombinacije i odlučujućih prednosti nalazi se u jedinstvenoj ćeliskoj strukturi Ytong materijala – milioni malih vazdušnih ćelija sadržanih u Ytong Termobloku efikasno sprečavaju gubitak energije i osiguravaju vrhunsku termoizolaciju, što svakako dovodi do pametnih ušteda tokom gradnje I eksploatacije objekta.

gradite-pametno


Ukoliko gradite Ytongom, to znači da gradite  materijalima koji su potpuno ekološki I 100% bezbedni po zdravlje ljudi, jer su proizvedeni od prirodnih sirovina koje nas okružuju. Istovremeno, paropropustnost YTONG materijala obezbeđuje da zidovi građeni ovim blokovima "dišu", a sve to znači stvara idealne uslove za komforan život, tačnije obezbeđuje idealnu mikroklimu u YTONG objektu i optimalan kvalitet vazduha u vašem objektu.

Dokazano je da se YTONG blokovima gradi 2,5 puta brže u odnosu na klasičnu gradnju, što donosi ogromne uštede prilikom izvođenja radova. Zahvaljujući činjenici da su YTONG blokovi lakši i većih dimenzija, gradnja je neuporedivo brža i jednostavnija, a to ne štedi samo vreme, već I novac  po osnovu manjeg broja radnih sati.

gradite pametno


Ytong objekte karakteriše i trajnost i stabilnost. Zahvaljujući maloj težini, bloku bez šupljina, dobroj nosivosti i sposobnosti YTONG-a da preuzme seizmičke sile iz svih smerova, objekti građeni ovim materijalom obezbeđuju izuzetnu sigurnost u slučaju zemljotresa. YTONG ujedno garantuje i odličnu zaštitu od požara (klasa negorivosti A1) jer je proizveden od mineralnih sirovina, što znači da ovaj materijal ne gori.

Sagledajte sve karakteristike i napravite mudar izbor građevinskog materijala. Pametna gradnja je upravo ona gradnja, koja vam omogućava da uživate u svim prednostima uz optimalno ulaganje - gradnja koja vraća vašu investiciju tokom decenija eksploatacije objekta.