Politika privatnosti

Informacije o zaštiti podataka - internet stranica

Drago nam je što ste posetili našu internet stranicu. Posvećeni smo zaštiti Vaših podataka o ličnosti i sprovodimo Zakon o zaštiti podataka o ličnosti ("Službeni glasnik RS", br. 87/2018), u daljem tekstu: („ZZPL“).

U ovom Obaveštenju objašnjavamo koje se informacije (uključujući i podatke o ličnosti) obrađuju u vezi sa Vašom posetom i korišćenjem internet stranice  www.ytong.rs.

Dodatne informacije možete pronaći na sledećim stranicama:

Informacije o zaštiti podataka naših klijenata i zaposlenih kod naših klijenata
Informacije o zaštiti podataka o ličnosti lica angažovanih kod naših dobavljača i distributera
Obaveštenje o privatnosti za zaposlene
Informacije o zaštiti podataka o ličnosti lica angažovanih kod naših poslovnih partnera (arhitektonskih biroa i građevinskih kompanija)
Informacije o zaštiti podataka – marketing
Obaveštenje o privatnosti za članove porodice zaposlenih u Xella Srbija doo
Obaveštenje o privatnosti za kandidate za posao

Ko je odgovoran za obradu Vaših podataka o ličnosti?

Rukovalac Vaših podataka o ličnosti je Xella Srbija d.o.o, Diše Đurđevića bb, 11560 Vreoci, Srbija, telefon: 0800 111 112, imejl adresa: ytong-serbia@xella.com. Svako pominjanje reči „mi“ ili „nas“ u ovim informacijama odnosi se na gore navedeni entitet.

Naše lice za zaštitu podataka možete kontaktirati na iznad opisani način ili slanjem elektronske poruke na adresu za prijem elektronske pošte : petar.sulejic@xella.com.

Koje podatke o ličnosti obrađujemo?

Našoj internet stranici možete da pristupite bez unošenja podataka o ličnosti (kao što je Vaše ime i prezime, poštanska adresa ili Vaša adresa za prijem elektronske pošte). Ali i u ovom slučaju moramo da obradimo određene informacije kako bismo Vam omogućili pristup Internet stranici. Pored toga, koristimo određene analitičke metode na ovoj internet stranici i integrisali smo funkcionalnosti trećih strana („social plug-ins“).

  1. Datoteke evidencije (Logfiles): Kada posetite ovu internet stranicu, naš web server automatski čuva naziv domena ili IP adresu računara sa kog je zahtev poslat (obično računar Vašeg provajdera pristupa internetu), zajedno sa datumom, vremenom i trajanjem vaše posete, podstranicama/URL-ovima koje posetite i informacijama o aplikaciji(ama) i terminalu/terminalima koje koristite da biste gledali naše stranice.
     
  2. Kolačići (Cookies): Kako bismo našu internet stranicu učinili što lakšom za korišćenje, mi – kao i mnogi drugi operateri internet stranica – koristimo kolačiće. Kolačići su mali tekstualni fajlovi koji su sačuvani u Vašem pretraživaču. Ovi fajlovi nam pomažu da prepoznamo određene sklonosti naših posetilaca dok surfuju i da našu internet stranicu dizajniramo u skladu sa tim. Većina kolačića se koriste kao privremeni kolačići (session cookies). Oni se automatski brišu na kraju Vaše posete. Međutim, mi koristimo i trajne kolačiće. Oni služe za unapređenje uputstava za korisnike. Naši kolačići ne prikupljaju nikakve podatke o ličnosti i ne omogućavaju Vašu identifikaciju na trećim internet stranicama. Možete da podesite Vaš pretraživač tako da Vas obavesti o postavljanju kolačića kako bi Vam upotreba kolačića bila transparentna. Možete da odbijete kolačiće putem podešavanja Vašeg pretraživača. Međutim, to može da znači da nećete moći da koristite sve funkcije internet stranice.
     
  3. Analiza internet stranice preko Google Analytics: Mi na našoj internet stranici koristimo Google Analytics, (alat za analizu upotrebe internet stranice) kompanije Google Inc, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD („Google"), kako bismo neprestano unapređivali našu internet stranicu. Google Analytics koristi kolačiće koji su sačuvani na Vašem računaru i koji omogućavaju analizu upotrebe internet stranice. Informacije generisane putem kolačića o Vašoj upotrebi ove internet stranice se šalju ka Google-ovom serveru u Evropi (ili u Evropskom ekonomskim prostoru ) za anonimizaciju IP adrese, kako bi bilo kakvo upućivanje na Vas bilo onemogućeno. Tek nakon što IP adresa bude anonimizovana, skraćena IP adresa se prebacuje na Google-ov server u SAD i tamo se čuva. Samo u izuzetnim slučajevima će puna IP adresa biti preneta na Google-ov server u SAD i tamo će biti skraćena. Ova internet stranica koristi Google Analytics sa ekstenzijom za anonimizaciju, odnosno sakrivanje IP adresa (tzv. IP masking). Google će u naše ime koristiti prikupljene informacije da proceni vašu upotrebu internet sajta, da pripremi izveštaje o aktivnosti stranice i da nam pruži ostale usluge vezane za korišćenje stranice. IP adresa koju vaš pretraživač prenese u kontekstu Google Analytics-a nije ukombinovana sa ostalim Google podacima. Možete da odbijete upotrebu kolačića odabirom odgovarajućih podešavanja na vašem pretraživaču. Međutim, želimo da napomenemo da u tom slučaju možda nećete moći da u celosti koristite sve funkcije internet stranice. Možete i da sprečite Google da prikuplja podatke koje kolačić generiše a koji se odnose na vaše korišćene internet stranice (uključujući vašu IP adresu) i da obrađuje ove podatke od strane Google-a preuzimanjem i instaliranjem plug-in-a za pretraživač koji je dostupan na sledećem linku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.
    „Opt-out“ kolačić je postavljen i on sprečava buduće prikupljanje Vaših podataka kada posetite ovu internet stranicu. Dodatne informacije o zaštiti podataka u Google Analytics možete da nađetena https://www.google.com/analytics/terms/gb.html i ovde https://support.google.com/analytics/answer/6004245.
    Alternativno, možete koristiti link ispod kako biste sprečili da podaci budu poslati Google-u ili da in Google obradi: Za odjavu kliknuti ovde

     

  4. Google Remarketing (Google ponovno oglašavanje): na našoj internet stranici https://xellatriumph.ytong.rs/#prijava  koristimo funkciju za ponovno oglašavanje Google-a. Ovo nam omogućava da Vam pokažemo ciljano oglašavanje pretpostavljenih interesa na osnovu vašeg ponašanja prilikom prethodnih poseta našoj internet stranici. Ako ste se usaglasili sa Google-om, vaše posete će se takođe snimiti na svim uređajima. Ova reklama se pojavljuje samo u Google oglasnim prostorima, bilo na oglasnim prostorima Google Adwords-a ili na Google Display Network. Google koristi kolačiće kako bi analizirao korišćenje veb stranica kao osnovu za prikaz oglašavanja zasnovanog na interesovanju. Kolačići se koriste za snimanje poseta veb lokaciji i anonimnih podataka o korišćenju veb sajta. Nijedan podatak o ličnosti posetilaca internet stranice nije uskladišten. Ako potom posetite drugu veb stranicu u Google mreži multimedijalnog oglašavanja, videćete oglase sa velikom verovatnoćom da uključe oblasti proizvoda i informacija kojima ste ranije pristupili. Možete trajno da deaktivirate upotrebu kolačića od strane Google-a tako što ćete pratiti sledeći link i preuzeti i instalirati dodatak: https://www.google.com/settings/ads/plugin. Kao alternativu, možete deaktivirati upotrebu kolačića od strane trećih lica primenom stranice za deaktivaciju mreže za oglašavanje na linku http://optout.networkadvertising.org i dodatne informacije koje su tamo navedene u kontradikciji. Više informacija o Google ponovnom oglašavanju i Google politici možete naći na https://www.google.com/privacy/ads/.
     
  5. DoubleClick: Takođe koristimo uslugu Double-Click, uslugu koja je takođe obezbeđena od strane Google-a da bi prikazali oglase relevantne za vas. Google dodeljuje pseudonim identifikacionom broju (ID) vašem pretraživaču da bi proverio koji su oglasi prikazani u vašem pregledaču i koji su to pregledani oglasi. Kolačići ne sadrže nikakve  podatake o ličnosti. Upotreba DoubleClick kolačića dozvoljava samo Google-u i njegovim partnerskim veb lokacijama da prikazuju oglase na osnovu prethodnih poseta našim ili drugim veb stranicama na Internetu. Informacije koje generišu kolačići Google prenosi na server u SAD za analizu i čuvaju se tamo. Prenošenje podataka od strane Google-a trećim licima vrši se samo usled zakonskih propisa ili u okviru obrade podataka. Google neće spajati vase podatke sa drugim podacima koje je prikupio. Možete odbiti upotrebu kolačića tako što ćete izabrati odgovarajuća podešavanja u vašem pregledaču. Takođe možete sprečiti Google da prikupi podatke koji su generisani od strane kolačića i koji se odnose na vašu upotrebu veb stranice, kao i da ih Google obrađuje ovim putem tako što preuzima i instalira dodatni program pretraživača dostupan na adresi https://adssettings.google.com/u/0/authenticated?hl=en-GB pod stavkom Double-Click deactivation extension. Alternativno, možete onemogućiti Doubleclick kolačiće na sajtu Digitalne marketing alijanse - https://optout.aboutads.info.
     
  6. Facebook Pixel: Koristimo Facebook pixel Facebook, Inc. (1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, SAD - www.facebook.com - "Facebook") na našoj internet stranici. Facebook pixel pruža mogućnost praćenja ponašanja korisnika nakon što su preusmereni na jednu od naših veb lokacija klikom na Facebook oglas. Ovaj proces je dizajniran da proceni efektivnost Facebook oglasa u statističke i tržišne istraživačke svrhe i može pomoći u optimizaciji budućih reklamnih poduhvata. Prikupljeni podaci o ličnosti su anonimni, tako da ne možemo izvući zaključke o identitetu korisnika, a mi ne šaljemo nikakve podatke Facebook-u. Međutim, Facebook čuva i obrađuje podatke tako da je moguće povezivanje sa odgovarajućim korisničkim profilom i Facebook može koristiti podatke u svoje reklamne svrhe u skladu sa Smernicama za korišćenje Facebook podataka (https://www.facebook.com/about/privacy/ ). Možete omogućiti Facebook-u i njegovim partnerima da prikazuju oglase na, kao i van Facebook-a. Kolačić́ se takođe može čuvati na vašem računaru u ove svrhe. Ako ste član Facebook-a i ne želite Facebook da prikupi podatke o vama preko Facebook pixela i poveže ih sa vašim članskim podacima sačuvanim na Facebook-u, možete deaktivirati upotrebu Facebook pixela ovde. Kontradikcija se odnosi na pretraživač koji koristite.
     
  7. Facebook Social Plugin: Integrisali smo dugme za društvenu mrežu Facebook (1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, SAD - www.facebook.com) na našoj internet stranici. Facebook dugmad možete da prepoznate po Facebook logou ili dugmetu „Like“. Kako bismo sprečili automatsko prikupljanje informacije od strane Facebook-a čim se pristupi našoj internet stranici, primenili smo tzv. „rešenje sa duplim klikom“: Pored Facebook dugmeta se nalazi još jedan prostor koji liči na prekidač. Tek kada pritisnete taj prekidač, i potom opet kliknete na Facebook dugme, informacije (kao što je adresa naše internet stranice i vaš korisnički ID) se šalju Facebook-u. Kao operater ove internet stranice, mi nemamo nikakvo znanje o sadržaju prenetih podataka ili upotrebi istih od strane Facebook-a. Mi ne znamo kada vi kliknete na koje dugme. Za više informacija o tome kako Facebook koristi vaše inforamcije, pročitajte Facebook-ovu Politiku privatnosti https://www.facebook.com/policy.php.

Informacije i konsultacije

Mi pružamo raznovrsne opcije za informisanje i konsultovanje preko kontakt obrasca na našoj internet stranici. U zavisnosti od opcije koji odaberete, obrađujemo različite lične podatke:

1. Kontakt

Ako nas kontaktirate preko jednog od kanala navedenih na našoj veb stranici, obradićemo bilo koji  podatke o ličnosti koje ste nam vi obezbedili u cilju obrade i odgovora na vaš upit.

2. Informacije putem pošte/imejla

Ako ste zatražili da Vam materijal sa informacijama bude poslat, obradićemo podatke o ličnosti koje nam dostavite u kontakt obrascu, u najmanjoj meri vaše ime i prezime i podatke o kanalu za kontaktiranje koji ste izabrali (pošta i/ili imejl) za jednokratno otpremanje materijala koji ste zatražili.

3. Konsultacije preko telefona

Ako ste zatražili konsultacije preko telefona, obradićemo podatke o ličnosti koje nam dostavite u kontakt obrascu, u najmanjoj meri vaše ime i prezime, kao i vaš broj telefona kako bismo vam obezbedili željenju konsultaciju preko telefona.

4. Konsultacije uživo

Ako ste zatražili konsultaciju uživo, obradićemo podatke o ličnosti koje nam dostavite u kontakt obrascu, u najmanjoj meri vaše ime i prezime, kao i vaš broj telefona i/ili imejl adresu, kako bismo vas kontaktirali da ugovorimo termin za konsultaciju uživo.

5. Bilten (newsletter) imejlom

Ako ste se registrovali za naš bilten imejlom (email newsletter), obradićemo podatke o ličnosti koje nam dostavite u kontakt obrascu, u najmanjoj meri vaše ime i prezime, kao i vašu imejl adresu, kako bismo vam poslali naš bilten imejlom.

Pored toga, mi koristimo i druge informacije koje navedete u kontakt obrascu (kao što su informacije o vašoj delatnosti ili oblasti interesovanja) kako bismo Vam poslali sadržaj u skladu sa Vašim interesovanjima. Takođe analiziramo podatke generisane tokom isporuke i povraćaja ovih imejlova u zbirnom obliku (brzina isporuke, brzina otvaranja, stope klikanja, stopa konverzije, stopa otkazivanja pretplate, stopa posete samo jedne stranice (Bounce Rate)) kako bi analizirali uspeh i korišćenje imejlova. Sa druge strane, mi procenjujemo i podatke koji se generišu kada pristupite i koristite te imejlove (vreme otvaranja, klikovi na hiperlinkove, preuzeti dokumenti) kako bi vam u budućim biltenima imejlom dostavili personalizovane informacije na toj osnovi koje na najbolji način uzimaju u obzir vaša interesovanja i potrebe.

6. Marketing

Obaveštavamo vas o proizvodima, uslugama, ponudama i promocijama Xella Grupe. U tu svrhu ćemo obraditi potrebne podatke koje ste uneli u kontaktnom obliku, bar vaše prezime i ime i detalje kanala kontakta (e-mail i telefon).

U koje svrhe obrađujemo Vaše podatke o ličnosti? Koji je pravni osnov za obradu Vaših podatka o ličnosti?

1. Mi obrađujemo podatke o ličnosti koji se možda nalaze u logfiles datotekama kako bismo vam omogućili da koristite našu internet stranicu; ova obrada je zasnovana na članu 12 stav 1 tačka 6 ZZPL u svrhu našeg opravdanog interesa za rad naše internet stranice.

2. Mi obrađujemo podatke o ličnosti prikupljene upotrebom kolačića i pseudonimizovanih korisničkih profila kako bismo radili direktan marketing, istraživanje tržišta i kako bismo dalje razvijali naše digitalne ponude na osnovu potreba korisnika na osnovu člana 12 stav 1 tačka 1 ZZPL (Vaš pristanak) u svrhu našeg interesovanja za analizu korišćenja naše internet stranice. Vaš pristanak za obradu podataka možete da povučete u svako doba.

3. Obrada Vaših podataka o ličnosti u cilju obrade nekog od vaših zahteva, putem jednog od kanala navedenih na našoj internet stranici, se obavlja u svrhu našeg legitimnog interesa za uspostavljanje i održavanje poslovnih kontakata u cilju sprovođenja Vašeg zahteva da Vam pružimo konsultacije o našim proizvodima na osnovu člana 12 (stav 1 tačka 6 ZZPL). Ako se vaš zahtev odnosi na zaključivanje ugovora, Vaši podaci o ličnosti biće prosleđeni našim distributerima i poslovnim partnerima (arhitektonskim biroima ili kompanijama koje izvode građevinske radove u vezi sa ugradnjom naših proizvoda na osnovu člana 12 stav 1 tačka 6 ZZPL.

4. Mi obrađujemo dostavljene podatke o ličnosti kako bismo vam pružili odabranu opciju ili konsultacije. Ako odaberete da se registrujete za naš bilten slanjem elektronske pošte – Vaše podatke o ličnosti obrađujemo na osnovu Vašeg pristanka, u skladu sa članom 12 (stav 1 tačka 1 ZZPL). Imajte na umu da Vaš pristanak možete da povučete u svakom trenutku bez obaveze da obrazložite vašu odluku koja će uticati na buduće odnose, a to možete da uradite tako što ćete nas kontaktirati putem kontaktnih kanala navedenih na prvoj stranici ovog dokumenta. Takođe ćete u svakoj elektronskoj poruci naći i link za povlačenje pristanka.

5. Podatke o ličnosti koje obrađujemo u vezi sa vašim korišćenjem naše internet stranice obrađujemo u svrhu poštovanja naših pravnih obaveza; ova obrada je zasnovana na članu 12 stav 1 tačka 3 ZZPL.

6. U meri u kojoj je to neophodno, mi obrađujemo podatke o ličnosti (pored obrade u svrhu poslovnog odnosa ili u svrhu poštovanja naših pravnih obaveza) u svrhu naših legitimnih interesa ili legitimnih interesa treće strane na osnovu člana 12 stav 1 tačka 6 ZZPL. Legitimni interesi mogu da uključuju:

a) podnošenje ili odbrana od tužbi;
b) sprečavanje i istraga krivičnih dela;
c) upravljanje i dalji razvoj našeg poslovanja, uključujući i upravljanje rizicima.

Da li ste u obavezi da pružite podatke o ličnosti?

Informacije neophodne za registraciju za naš bilten, pružanje informacija konsultacije, realizaciju online naloga ili registraciju kao korisnik ili kreiranje korisničkog naloga označene su kao obavezne informacije u odgovarajućem delu internet stranice (npr. online obrazac); bez pružanja obaveznih informacija, mi ne možemo da vam omogućimo korišćenje odgovarajuće funkcionalnosti.

Ako prikupimo dodatne podatke o ličnosti od Vas, obavestićemo Vas ako je pružanje tih informacija zasnovano na zakonskim ili ugovornim obavezama ili je to neophodno za izvršenje ugovora. Naznačićemo koje informacije mogu dobrovoljno da se obezbede, a nisu zasnovane na zakonskim ili ugovornim obavezama.

Ko ima pristup Vašim podacima o ličnosti?
Vaši podaci o ličnosti se obrađuju unutar naše kompanije. U zavisnosti od kategorija podataka o ličnosti, samo određene organizacione jedinice imaju pristup Vašim podacima o ličnosti. Te jedinice su odeljenja odgovorna za Vaše digitalne ponude (npr. internet stranice). Na osnovu koncepta uloge / prava uprave, pristup Vašim podacima o ličnosti je ograničen na funkcije i meru neophodnu za odgovarajuću svrhu obrade.

Ako i u meri u kojoj to zakon dozvoljava, mi Vaše podatke o ličnosti možemo da prenesemo primaocima van naše kompanije. Ti eksterni primaoci mogu da budu:

  • povezane kompanije u Xella grupi, kojima možemo da prenosimo Vaše podatke o ličnosti u svrhu interne administracije podataka o ličnosti;
  • pružaoci usluga koji – na osnovu posebnog ugovora sa nama – pružaju određene usluge koje mogu da uključuju obradu  podataka o ličnosti, kao i odobreni podizvođači naših pružalaca usluga;
  • organi vlasti, u meri u kojoj mi budemo u obavezi da Vaše podatke o ličnosti dostavimo u svrhu poštovanja naših pravnih obaveza;

Da li donosimo odluke isključivo na osnovu automatizovane obrade, uključujući i profilisanje?

Ne donosimo odluke na osnovu automatizovane obrade i ne vršimo profilisanje u smislu člana 38 ZZPL. Ako te procese primenimo ubuduće, obavestićemo Vas u skladu sa važećim zakonskim odredbama.

Da li se Vaši podaci o ličnosti prenose u zemlje koje ne obezbeđuju adekvatan stepen zaštite podataka?

Podaci o ličnosti se obrađuju unutar Evropske Unije ili Evropskog ekonomskog prostora; mi ne nameravamo da podatke prenosimo u druge zemlje. Samo u vezi sa angažovanjem provajdera usluga pružanja analize mreže, informacije se mogu prenositi primaocima u tzv. „trećim zemljama“. „Treće zemlje“ su države i međunarodne organizacije koje su članice Konvencije Saveta Evrope o zaštiti lica u odnosu na automatsku obradu ličnih podataka, odnosno države, delovi njihovih teritorija ili jedan ili više sektora određenih delatnosti u tim državama ili međunarodnim organizacijama za koje je od strane Evropske unije utvrđeno da obezbeđuju primereni nivo zaštite podataka o ličnosti.

Ako prenete informacije sadrže podatke o ličnosti, pre tog prenosa obezbeđujemo da odgovarajući nivo zaštite podataka o ličnosti u trećoj zemlji bude ekvivalentan zahtevima u ZZPL. Sve države koje se ne smatraju trećim državama u navedene u Odluci o listi država, delova njihovih teritorija ili jednog ili više sektora određenih delatnosti u tim državama i međunarodnih organizacija u kojima se smatra da je obezbeđen primereni nivo zaštite podataka o ličnosti ("Sl. glasnik RS", br. 55/2019). Pored navedenog, prenos podataka o ličnosti možemo da zasnujemo na tzv. „Standardnim ugovornim klauzulama“ izdatim od strane Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti. Sa zadovoljstvom ćemo Vam dostaviti dodatne informacije o odgovarajućim garancijama za održavanje odgovarajućeg nivoa zaštite podataka na Vaš zahtev; kontakt podatke našeg lica za zaštitu podataka o ličnosti možete da pronađete na početku ovog dokumenta.

Koliko dugo se Vaši podaci o ličnosti čuvaju?

Što se tiče pomenute obrade, mi redovno:

  • brišemo evidenciju podataka o ličnosti u roku od sedam dana, ako dalje čuvanje nije neophodno za poštovanje naših pravnih obaveza, kao što je otkrivanje zloupotrebe i prepoznavanje i ispravljanje tehničkih greški;
  • brišemo podatke o ličnosti obrađene u kontekstu registracije korisnika ili korisničkog naloga nakon prestanka registracije ili brisanja korisničkog naloga.

Ako podatke o ličnosti moramo da čuvamo kako bismo ispoštovali naše pravne obaveze, te podatke čuvamo do kraja perioda zadržavanja propisanog zakonom. Ako se podaci o ličnosti obrađuju kako bi se ispoštovala zakonska obaveza zadržavanja, pristup tim podacima je ograničen tako da se tim podacima može pristupiti samo ako je to neophodno u skladu sa obavezom zadržavanja.

Koja su Vaša prava na osnovu ZZPL?

Imate pravo na:

  • pristup Vašim podacima o ličnosti i kopiju Vaših podataka o ličnosti, član 26 ZZPL;
  • ispravku i dopunu Vaših netačnih podataka o ličnosti, član 29 ZZPL;
  • brisanje vaših podataka o ličnosti, član 30 ZZPL;
  • ograničenje obrade Vaših podataka o ličnosti, član 31 ZZPL;
  • pravo na prenosivost podataka, član 36 ZZPL;
  • na prigovor na obradu Vaših podataka o ličnosti u slučaju obrade na osnovu obrade na osnovu legitimnog interesa, član 37 ZZPL.

Navedena prava možete da ostvarite dostavljanjem zahteva putem kontakt podataka navedenih na prvoj strani ovog obaveštenja o privatnosti.
U slučaju da imate dodatna pitanja, možete da stupite u kontakt sa našim lica za zaštitu podataka o ličnosti slanjem zahteva na adresu za prijem elektronske pošte: petar.sulejic@xella.com.

Imate pravo da podnesete pritužbu nadležnom organu za nadzor nad sprovođenjem ZZPL – Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti ako smatrate da je obrada Vaših podataka o ličnosti izvršena suprotno odredbama ZPPL, u skladu sa članom 82 ZZPL:

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti
Bulevar Kralja Aleksandra 15
11 000 Beograd
e-mail: office@poverenik.rs