Rekonstrukcija potkrovlja

Rešavate stambeni problem? Uredite potkrovlje porodične kuće!

Brzina gradnje sa Ytong sistemom od posebne je važnosti upravo u poslovima rekonstrukcije potkrovlja, a posebno kod zamene i rekonstrukcije krova.

Pre renoviranja ili adaptacije potkrovlja, važno je napraviti listu željenih izmena i plan izvođenja pojedinačnih radova. Uz malo dobre volje, upornosti i Ytong sistema gradnje ovaj posao može biti lako i brzo obavljen.

Upotrebom Ytong građevinskog materijala u segmentu renoviranja znatno se skraćuje vreme potrebno za izvođenje radova, ali i kasnije vreme potrebno za sušenje konstrukcije. Naime, sušenje je vrlo brzo tako da je useljenje u sopstveni prostor osigurano u najkraćem vremenskom roku.

Upotrebom Ytong materijala postiže se odgovarajuća nosivost konstrukcije. Ta konstrukcija ujedno svojom težinom ne opterećuje postojeću. 

Renoviranje potkrovlja po pravilu obuhvata nekoliko vrsta građevinskih radova: poboljšanje kvaliteta postojećih zidova (izravnavanje), nadogradnju postojećih nosivih i nenosivih zidova radi povećanja njihove visine, pregrađivanje prostorija, a i uređenje enterijera uopšteno.

Rekonstrukcija potkrovlja

POTREBNO VAM JE:

  • Ytong Design ploče debljine 5 i 7.5cm 
  • Ytong Interio zidni blok debljine 10, 12, 15 i 20cm 
  • Ytong beli tankoslojni malter za zidanje poliuretanska pena za popunjavanje dilatacija 
  • ankeri 
  • Ytong alat

Izravnavanje neravnih zidova

Skidanjem starog maltera sa zidova, pojavljuje se konstrukcija neravne površine s odstupanjima i od nekoliko centimetara, a neretko se nailazi i na razne instalacijske cevi. Kako bi se postupak renoviranja što pre završio, koriste se materijali koji omogućuju brzu i ekonomičnu rekonstrukciju objekata a time i brže useljenje u „novi“, obnovljeni dom. Ytong sistem gradnje je upravo idealno rešenje, a za izravnavanje neravnih zidova koriste se najčešće Ytong blokovi od 5, 7.5 i 10cm.

Ytong blokovima se brzo i praktično izravnavaju neravni zidovi, a proces rada je suv i čist. Prvi red blokova se polaže na produžni malter, a ostali redovi Ytong blokova se zidaju s Ytong tankoslojnim malterom. Svaku drugu ploču potrebno je ankerovati u nosivi zid.

rekonstrukcija potkrovlja

Pregrađivanje tavanskog prostora

Kada od vašeg potkrovlja želite da napravite dodatnu sobu, prostor za razonodu ili bilo šta slično, Ytong blokovi su savršeno rešenje. Pre svega su laki i ne opterećuju konstrukciju, velikih su dimenzija te se brzo i lako sa njima manipuliše. Veoma brzo će učiniti vaš prostor onakvim kakvim ste vi želeli.

Postavljanje pregradnih zidova u potkrovlju se ne razlikuje od već pomenutih pregradnih zidova. U prvom redu, produžni malter radi se zbog nivelacije. Dalje se zida Ytong tankoslojnim malterom i ankeruje svaki treći red u nosivu konstrukciju, a svaki drugi blok poslednjeg reda u plafon.

PREDNOSTI:

  • lagan materijal
  • dodatna termoizolacija
  • lakoća oblikovanja i izrada nepravilnih oblika
  • 2.5 puta brža gradnja
  • čistije mesto gradnje, nema šuta i otpadaka