Merkator objekti građeni YTONG sistemom gradnje

Pre tri godine u Novom Sadu izgrađen je prvi Merkator YTONG sistemom gradnje, treći tržni centar poznate slovenačke kompanije u Srbiji (nakon objekata u Beogradu i Čačku), raspolaže sa 36.000 m2 moderno opremljenog poslovnog prostora i zapošljava oko 500 radnika.

Novosadski MC izgrađen za samo 14 meseci, tri meseca pre roka, zajedničkim naporima 30 domaćih firmi i naglasila da je ta investicija izuzetno značajna ne samo za grad, nego i za Srbiju.

Posle toga su jedan za drugim nicali objekti Merkatora širom Srbije, u Šapcu i Senti, Inđija, Sremska Mitrovica, Bačka Topola i  Srbobranu.

Trenutno se u Srbiji grade još dva objekta Markatora i to u  Leskovcu na lokaciji od  5.300 kvadratnih metara prostora u gotovo najstrožem centru grada.

Hipermarket će zauzimati prostor od oko 2.800 kvadratnih metara, a predviđena je gradnja niza pratećih objekata.

U "Merkatoru" će biti angažovano 200 radnika gotovo isključivo iz Leskovca i okolnih mesta, kako je najavljeno iz ove kompanije.

Planirano je da objekat bude završen do 2011. godine i po prostoru koji zauzima i samom izgledu biće najveći i jedan od najlepših trgovinskih centar u Jablaničkom okrugu, najavljuju iz slovenačkog Merkatora.

Drugi objekat koji se trenutno gradi je u Mladenovcu.

Na prostoru nekadasnjeg Pro-Motera, preko puta samačkog hotela u Drapšinu, tamo teče izgradnja mega marketa, koji će imati oko 10.000 metara kvadratnih. Završetak radova predviđen je za kraj godine. Za oba objekta koristi se Ytong sistem gradnje 12, 20 i 25 cm.

U planu su i izgradnja Merkator objekta u Jagodini i Vrbasu.