YTONG referentni objekti u Beogradu - VIG Plaza

Centrala Wiener Städtische osiguranja se od ponedeljka, 14. juna, nalazi na novoj adresi - u poslovnoj zgradi VIG Plaza, u novobeogradskom bloku 11 A, u ulici Trešnjinog cveta br.1.

U osmospratnicu ukupne površine oko 22.000 m2 Vienna Insurance Group, čiji je Wiener Stadtische osiguranje deo, počelo je useljavanje.

VIG Plaza je energetski efikasna zgrada , izgrađena YTONG sistemom gradnje, što je podrazumevalo visok kvalitet radova i poštovanje rokova. VIG Plaza je prvi poslovni centar u regionu koji koristi obnovljivu geotermalnu energiju koja će godišnje obezbeđivati toplotnu energiju od oko 824 MWh. Takođe, visok nivo automatike svrstava VIG Plazu u red "pametnih zgrada". Sistem će osim uštede energenata, značajno smanjivanjiti zagađenje koje zgrade inače emituju u životnu sredinu.

Osim centrale Wiener Städtische osiguranja, a u ovoj zgradi će se nalaziti i Sektor za prijavu šteta, kao i beogradska filijala ovog osiguranja, a zajedno će zauzimati oko 4.500 m2, odnosno tri sprata, dok je ostatak prostora namenjen iznajmljivanju.

U prizemlju će se nalaziti prodaja Wiener Städtische osiguranja i banka, a na galeriji kafe restoran. Na dva podzemna nivoa na oko 5.500 m2 nalazi se parking prostor sa 131 parking mestom.

Prostran ulazni hol, sala za konferencije i atraktivna terasa na sedmom spratu, idealna za organizovanje različitih manifestacija, samo su neki od najreprezentativnijih prostora u okviru objekta.