"ENERGETSKI SAVETNIK" – Nova usluga YTONG tima

Uvođenjem novih Propisa o uštedi energije u Evropi porastao je značaj stručnih savetovanja na temu energetski efikasne gradnje. U budućnosti će se očekivati od svih koji su vezani za građevinsku delatnost da imaju kompetentna znanja iz oblasti energetske efikasnosti.

Organizujući školovanje u saradnji sa firmom Dekra Certification iz Nemačke, Xella je želela da svoje radnike maksimalno pripremi za novu situaciju na tržištu i da im alat sa kojim bi mogli da pružaju nove usluge na polju savetovanja o energetski efikasnoj gradnji.

Od 03.05. - 07.05.2010. YTONG tim Xella Srbije d.o.o. u sastavu direktora prodaje Dejana Mikića, produkt menadžera Dušana Djerića, direktora marketinga Zorana Orlovića, regionalnih menažera prodaje Danila Vučurevića i Marka Kašikovića učestvovao u Emstalu na Institutu za tehnologiju i razvoj na školovanju o energetskoj efikasnosti. Na kraju seminara učesnici su uspešno položili ispit za savetnika za energetsku efikasnost prema evropskoj Direktivi za energetska svojstva zgrada (EPBD) u skladu s programom sertifikovanja preduzeća DEKRA Certification iz Nemačke.

Sertifikovani savetnici za energetsku efikasnost dobili su potrebna znanja u okviru Xella Instituta za tehnologiju i razvoj. Fokus je bio na sledećim temama:
  • Potrebna energija za objekat i evropske smernice za energetsku efikasnost
  • Energetska efikasnost u zgradama
  • Tehnika u domaćinstvu i tehnika industrijskih uredjaja (toplotne pumpe, uređaji z agrejanje bio-gorivom, rekuperacijski uređaji za grejanje, ventilacioni uređaji i solarni kolektori)
  • Blower Door (test propustljivosti vazduha) i termografija
  • Propis o štednji energije
  • Isprava o energetskom razredu objekta (podaci o potrebnoj i potrošenoj energiji)
  • Ekološki kompatibilni građevinski materijali
  • Izračunavanje toplotnih mostova
  • Rukovanje softverom za preračun energije
Najnovija usluga koju posle završenog školovanja i dobijenih sertifikata pruža YTONG tim je usluga "ENERGETSKOG SAVETNIKA". Ukoliko razmišljate o energetski efikasnoj gradnji javite nam se i mi ćemo Vas besplatno posavetovati o svim elementima koji čine energetski efikasnu gradnju Vašeg YTONG objekta - izbor debljine zidova, sistem grejanja i način izvođenja radova.