YTONG – robna marka veka

YTONG, robna marka porobetona stara 80 godina, jedna je od trgovačkih marki veka.

YTONG se ubraja u najvišu grupu izvrsnih proizvoda i usluga porijeklom iz Nemačke. Tu prestižnu nagradu preuzeo je 15.10.2009. godine Ernst Arelmann, direktor za međunarodni marketing i korporativne komunikacije Grupe Xella kojoj pripada i robna marka YTONG. Dr. Florian Langenscheidt, izdavač dela "Marke veka" ("Marken des Jahrhunderts") uručio je nagradu dobitnicima na Frankfurtskom sajmu knjiga.

Arelmann: "Biti u istoj grupi s najpoznatijim nemačkim robnim markama za YTONG predstavlja vrhunski rezultat. Ova nagrada ujedno znači potvrdu dosad ostvarenog, ali istovremeno i obavezu da nastavimo da gradimo naš položaj na tržištu kao vodeći svetski proizvođač porobetona."

Nagrada je izrađena od obeliska obloženog zlatnim listićima u koji je utisnuta slika markantne žute folije s crnim natpisom robne marke YTONG.

Uvrštavanjem YTONG-a u kinesko i englesko izdanje "Marke veka" , nagrada je ostvarila i dodatnu vrednost.

"Ovom nagradom i izdanjem na kineskom jeziku sada možemo potvrditi našu prisutnost i u Kini, gdje poslujemo putem organizacija u okviru kojih djeluje nekoliko YTONG fabrika. I na tom tržištu, kao i širom sveta, robna marka YTONG predstavlja vrednosti kao što su: energetska efikasnost građevina, kvaliteta proizvoda i pouzdanost", kaže Arelmann.