YTONG: Prvi Plaza šoping centar u Kragujevcu

Kragujevac će prvi u Srbiji dobiti šoping mol izraelske kompanije Plaza. Radovi su u finalnoj fazi, a otvaranje je zakazano za 21. februar.

Mol će imati 26.500 m2 površine za izdavanje i 100 modnih prodavnica koje će zadovoljiti potrebe i želje svakog pojedinca.

U prizemlju će se nalaziti super market, prodavnice obuće i odeće poznatih svetskih robnih marki, apoteka, restoran i brojni drugi sadržaji. Na prvom spratu šest bioskopa, cirkus, prodavnice sportske opreme, sadržaji za zabavu, odmor i rekreaciju. Parking u podnožju objekta imaće 650 mesta, što je iznad evropskog standarda za ovakav objekat.

Uporedo sa finalizacijom građevinskih radova u menadžmentu Plaze završavaju i pregovore sa kompanijama koje će ovde poslovati.

Uz Mekdonalds, Cineplex i Arena Fantazi park, u Kragujevac Plazi svoje radnje imaće i Njujorker, Dajhman, Tako, Idea, Cirkus i Home centar.

Cineplex, poznata kinematografska austrijsko-srpska kompanija, vratiće bioskop Kragujevcu, i to ne jedan, već šest! Reč je o šest sala, ukupnog kapaciteta 1.200 mesta, od kojih će najveća imati 300 mesta. Bioskopi će biti opremljeni najmodernijom 3D tehnologijom, a publika će imati prilike da gleda američke blokbastere, evropske filmove i direktne prenose iz "Metropoliten opere" i "Boljšoj teatra". Uz to, kako bi uživanje bilo kompletno, moći će da grickaju američke kokice!

U izgradnji objekta korišćeni su YTONG blokovi - YTONG zidni blok 20 cm i YTONG termoblok 25 cm.