Xella Srbija, članica Saveta za zelenu gradnju Srbije

Xella Srbija d.o.o. obnovila je članstvo Saveta za zelenu gradnju Srbije.

Savet za zelenu gradnju Srbije osnovan je 2010. godine u Beogradu, sa ciljem da pomogne razvoj održive gradnje u Srbiji i uvede sistem LEED sertifikacije – Leadership in Energy and Environmental Design, standard zelene gradnje koji se primenjuje u preko 100 zemalja širom sveta.

Svrha Saveta za zelenu gradnju u Srbiji je da podstiče i sprovodi promene u načinu planiranja i gradnje građevinskih projekata, sa ciljem održivosti, a uzimajući u obzir interese onih koji koriste objekte, očuvanje okoline, društvenu odgovornost i ekonomsku isplativost.

Savet za zelenu gradnju Srbije deluje uz podršku svetskog saveta za zelenu gradnju "Green Building Council", a članice su renomirane kompanije iz različitih područja, koje svojim delovanjem podržavaju različite koncepte i oblike zelene gradnje, a među kojima se svakako nalazi i Xella Srbija d.o.o.

Ytong, Silka i Multipor materijali ispunjavaju standarde koji omogućavaju objektima da budu LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) sertifikovani. LEED standardi definišu propise za gradnju objekata koji su ekološki i održivi, bilo sa tačke potrošnje energije, bilo sa tačke potrošnje svih prirodnih resursa uključenih u proces realizacije.

Uzimajući u obzir da je delatnost Xella Srbije doo proizvodnja energetski efikasnih i ekoloških materijala za gradnju Ytong, Silka i Multipor, članstvo Xalla Srbije u Savetu za zelenu gradnju Srbije je u potpunosti u skladu sa misijom i vizijom kompanije - ušteda energije i očuvanje prirodne sredine.

www.serbiagbc.org