Do "Ytong" kuće za tri nedelje - "Xella Srbija" na Sajmu građevinarstva od 24. do 28. aprila

Svi posetioci Sajma građevinarstva u Beogradu od 24. do 28. aprila imaju jedinstvenu priliku da se na štandu na otvorenom kompanije "Xella Srbija" na kratko "usele" u "Ytong" porodičnu niskoenergetsku kuću. Na ovogodišnjoj manifestaciji predstavljen je demo model jedine zidane kuće na Sajmu od 40 m2 , kompletno napravljen od "Ytong" termoblokova.

Dodatnu specifičnost "Ytong" niskoenergetske kuće predstavljaju solarni kolektori, instralirani na krovu objekta.

Svi zainteresovani posetioci će od predstavnika kompanije "Xella Srbija" besplatno dobiti savete i predloge u vezi sa gradnjom i moći da se uvere u prednosti objekta napravljenog od "Ytong" zidnog građevinskog materijala.

Jednostavna i precizna obrada, kao i ugradnja "Ytong" termobloka, štedi novac, povećava kvalitet i omogućava 2,5 puta bržu gradnju od klasične. Vreme izgradnje objekta sa "Ytong" zidovima, od temelja do useljenja traje samo 35-40 dana.

Prilikom gradnje "Ytongom"-om štedi se dvostruko jer nije potrebna dodatna toplotna izolacija, a troškovi grejanja i hlađenja objekta su niži i do 50% u odnosu na objekte građene klasičnim materijalima.

To je jedan od razloga zbog kojih je i naš poznati glumački bračni par Vojin Ćetković i Sloboda Mićalović odlučio da u Čortanovcima napravi upravo "Ytong" niskoenergetsku porodičnu kuću, koja je završena za samo tri nedelje, saopštila je kompanija "Xella Srbija".
"Ytong" sistem gradnje podrazumeva univerzalan i masivan ekološki materijal od prirodnih sirovina, koji je odličan zvučni izolator, otporan na zemljotrese i ne gori u slučaju požara. Dodatna prednost "Ytong" materijala je mogućnost potpune reciklaže, a termoblokovi zadovoljavaju najviše evropske standarde u ekološkom smislu.

Kompanija "Xella Srbija" na Sajmu građevinarstva predstavlja celokupnu ponudu "Ytong" materijala, jedinstveni "Ytong" sistem gradnje i novi termoblok PLUS, koji jedini na tržištu zadovoljava novi Pravilnik o energetskoj efikasnosti zgrada.

Izvor: www.ekapija.com