Završen 38. Međunarodni sajam građevinarstva

Završen je 38. Međunarodni sajam građevinarstva - SEEBBE, koji se održavao od 24. do 28. aprila u Beogradu.

Pod sloganom "U toku", na Sajmu su bile zastupljene sve oblasti građevinske delatnosti, od najsavremenijih materijala, preko inovacija u projektovanju i upravljanju projektima, do najaktuelnijih sistema gradnje, rekonstrukcije i opremanja enterijera i eksterijera.

Među velikim brojem izlagača, Xella Srbija se istakla svojim nastupom u hali 2A, gde je predstavljen jedinstveni YTONG sistem gradnje koji omogućava izgradnju celog objekta sa svim neophodnim elementima za energetski efikasnu gradnju.

Novitet kompanije Xella Srbija jesu YTONG Termoblok PLUS 30 cm i Ytong Termoblok PLUS 37,5 cm.

YTONG Termoblok PLUS 30 u jednom sloju od samo 30 cm, bez dodatne termoizolacije, zadovoljava nove propisane vrednosti koeficijenta prolaza toplote u zidu, obezbeđujući i do 50% uštede u potrošnji energije.

Xella Srbija je ujedno na otovrenom prostoru ispred glavnog ulaza na Sajam, predstavila YTONG niskoenergetsku kuću.

Ozidani model kuće od 40 m2 je kompletno izgrađen od YTONG termoblokova i ostalih elemenata YTONG sistema gradnje.
YTONG kuća je bila opremljena solarnim kolektorima, čime je kompanija Xella Srbija još jednom pokazala ekološku svest i brigu o očuvanju energije.

Svi koji razmišljaju o gradnji kuće mogu se informisati i na sajtu, gde je u okviru sekcije YTONG kuće, prikazano 40 novih idejnih rešenja YTONG kuća, sa cenama i specifikacijom materijala.

Zahvaljujemo se na velikom interesovanju koje ste pokazali posetama YTONG štandu i YTONG kući, očekujemo Vas i sledeće godine!