YTONG sponzor godišnje izložbe časopisa Arhitekton

Mladi arhitekta Dimitrije Bugarski laureat prve nagrade

Kompanija Xella Srbija, podržala je izložbu i dodelu prve nagrade za idejno rešenje Paviljona arhitekture, priznanja koje časopis Arhitekton dodeljuje drugu godinu za redom. Dobitnik nagrade je mladi arhitekta Dimitrije Bugarski.

Osim nagrađenih, na izložbi su prikazani i ostali radovi pristigli iz više od 50 zemalja sveta. Posle uspešno sprovedenog internacionalnog arhitektonskog konkursa, održana je trodnevna izložba idejnih rešenja u Muzeju Kralja Petra I, u Beogradu.

Kompanija Xella privukla je veliku pažnju posetilaca postavkom jedinstvenih YTONG termoblokova. Mogućnost njihovog oblikovanja u atraktivne skulpturalne forme, bio je samo jedan od načina da se ukaže na prednosti koje YTONG termoblokovi imaju u odnosu na klasične. Skulptura napravljena od različitih vrsta YTONG blokova omogućila je prisutnima da se uvere u sve specifičnosti materijala. Posetioci su imali priliku da promene postavku i sami joj dodele oblik, pa je tako svako doživeo YTONG termoblok na jedinstven način.
Osim izlaganja jednog od najpoznatijih materijala, kompanija Xella je sa izabranim učesnicima konkursa, predstavila i projekat Tanczacy Doma u Pragu, kao motiv i primer trajne arhitekture izgrađene od YTONG termoblokova. Svi detalji u vezi sa načinom gradnje i primenom materijala prezentovani su u kratkom videu prikazanom u sklopu filma o arhitekturi.

Kompanija Xella Srbija svim prisutnim gostima na izložbi, obezbedila je katalog i DVD materijal sa uputstvom za gradnju koji će olakšati posao onima koji se odluče da grade YTONG materijalom.

Video