BIG CEE – najveći trgovački centar u Vojvodini građen YTONG-om

Izgradnja trgovačkog centra od 40.000 m2 u Novom Sadu koju je "Big Cee Srbija" započeo u junu 2011. privedena je kraju i otvaranje je najavljeno za 11. oktobar 2012. godine.

Izraelska kompanija je u Novom Sadu podigla najveći tržni centar u Vojvodini, koji se prostire na 9 ha. Trgovački kompleks se sastoji od maloprodajnog parka i šoping centra sa velikim parkingom od 1.500 mesta, supermarketima i preko 50 prodavnica.

Koncept maloprodajnih parkova uglavnom je fokusiran na maloprodajne objekte koji se grade na glavnim putevima blizu ulaza u grad i obično imaju izrazito veliki besplatni parking prostor. Maloprodajni parkovi su objekti na otvorenom koji su obično u obliku slova "U".

Polovina centra koji je izgrađen u Novom Sadu namenjena je maloprodajnom parku, a polovina klasičnom šoping centru. U maloprodajnom parku nalaziće se veći zakupci, koji će imati i lokale većih površina. Tu će biti prvenstveno radnje "Hyper market", "Uradi sam", kao i radnje namenjene modnim brendovima. U tržnom centru "Big Cee", gde će mesto naći više od 50 domaćih i svetskih brendova, biće otvoren i DIS supermarket na 3.550 m2.

U izgradnju i opremanje je uloženo 50 mil. EUR, a kompleks je smešten na Sentandrejskom putu 11. Glavni izvođač radova je kruševačka "Tehnogradnja". U objekat je ugrađeno 1.700 m3 YTONG blokova debljine 20 cm i 25 cm.