Pet zvezdica banjskom turizmu – Novi hotel "Premier Aqua" u Vrdniku

Hotel "Premier Aqua", novosadske firme "Promont group", čija je izgradnja pod radnim nazivom "Promont Aqua" počela prošle godine, ušuškao se na južnim padinama Fruške gore na samo 20 km od Novog Sada i 70 km od Beograda. U blizini hotela nalazi se izvor geotermalne vode, koja će u ovom objektu, prema rečima investitora, biti iskorišćena na do sada jedinstven način.

Hotel "Premier Aqua" imaće 55 smeštajnih jedinica među kojima je 40 lux-soba, 4 executive suita, 9 apartmana i 1 premijerski apartman. Sve sobe će uz moderno opremljeno kupatilo, imati klimu, internet konekciju, kablovsku televiziju, mini bar i sef, dok će apartmani uz spavaću sobu i dnevni boravak, potpuno opremljenu kuhinju i mini bar, imati i prostrano kupatilo sa đakuzi kadom, saunom i odvojenim toaletom sa tuš kabinom. U okviru hotela gostima će na raspolaganju biti restoran sa 4 aperitiv bara i terasom kapaciteta 40 mesta.

U ovaj luksuzni objekat ugrađeno je 300 m3 YTONG blokova, debljine 20 cm.

U blizini hotela nalaze se bušotine sa geotermalnom vodom temperature 35° C pa će potencijali ovog izvorišta, biti iskorišćeni na do sada jedinstven način – za zagrevanje vode u sobama, kao i u balneološke i rekreativne svrhe. Voda će osim u velnes i spa centru biti korišćena u otvorenom i zatvorenom bazenu, kao i u kadama za biserne kupke i masaže, a svaki apartman imaće tursko kupatilo, saunu i đakuzi sa posebnim dovodom termalne vode.

No, ono po čemu će hotel vrdničku banju učiniti prepoznatljivom širom regiona, jeste jedinstveni "Aqua Medica" centar, sa specijalističkom ordinacijom za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Ovaj centar će uz usluge unapređenja zdravlja nuditi i čitav niz medical-spa, beauty i fitnes sadržaja. Velnes blagostanje u čistom prirodnom okruženju garantuje oprema za sve metode fizikalne medicine i rehabilitacije, uz angažovanje profesionalnog tima stručnjaka.

SPA centar, prema projektu "Ratan Inženjeringa"

Jedinstveni zdravstveni centar na obroncima Fruške gore će nuditi pregled i konsultacije sa specijalistom fizikalne medicine i rehabilitacije i akupunkturologom. Posetiocima će na raspolaganju biti terapije bola - Shockwave, akupunktura i davanje blokada, hidro-tretmani u termalnoj vodi, elektro, lasero, magneto, sonoterapije i terapijske i rekreativne vežbe uz nadzor fizioterapeuta.

Za one koji žele da se opuste i podvrgnu spa tretmanima u hotelu će na raspolaganju biti relaksaciona, medicinska, sportska, anticelulit masaža, limfna drenaža, bio i infrared sauna, tursko kupatilo i slana soba.

Hotel će gostima ponuditi i Fitness studio sa savremenom Medical fitness opremom do sada jedinstvenom u Srbiji, a gostima će biti dostupni i tretmani tela i lica sa "Thalgo" kozmetikom, Kapsula zdravlja "Neo-Qi Harmony Mediq", spa manikir i pedikir i frizerski studio.

No, prevarili bi se, ako bismo hotel u Vrdniku okarakterisati isključivo kao mesto za relaksaciju i oporavak.

Jedan deo hotela, predviđen je za održavanje kongresa, seminara, treninga i "team-buildinga", pa "Premier Aqua" pretenduje da postane centralno mesto poslovnih okupljanja. Na raspolaganju je konferencijska/banket sala sa 145 mesta, 2 sale za sastanke kapaciteta 80 mesta, 2 manje sale za "Executive board" sastanke od 6 do 12 mesta, Business Club sa 30 mesta i VIP salon kapaciteta 22 mesta.

Gostima će na usluzi biti i Rent-a-Car service u okviru hotela, sa perionicom za automobile i VIP garažom u suterenu.

Izvor: Ekapija (www.ekapija.com)