YTONG za glavni gradski stadion "Čair" u Nišu

Rekonstrukcija glavnog gradskog stadiona Čair u Nišu odvijala se u više faza. Prva faza obuhvatila je rekonstrukciju-izgradnju nove tribine na istočnoj strani za 6.966 mesta. U drugoj i trećoj fazi završena je obnova i izgradnja južne i severne tribine, koje broje preko 9000 mesta. U najavi je i četvrta faza, kada se očekuje rekonstrukcija ekskluzivne zapadne tribine.

Smešten na oko 18.000 kvadratnih metara, ovaj poslovni centar predstavlja potpuno nezavisnu funkcionalnu celinu, a njegovo poslovanje značajno je kako za korisnike stadiona, tako i za brojne druge građane.

U rekonstruisani stadion je do sada ugrađeno 800 m3 YTONG blokova, različitih dimenzija.

Arhitektonski koncept stadiona "Čair"

Novo, savremeno arhitektonsko rešenje stadiona Čair predstavlja spoj moderne tehnologije i inovativnog dizajna i ispunjava visoke standarde UEFA. Stadion raspolaže potrebnim brojem ulaza i funkcionalnim unutrašnjim komunikacijama koje omogućavaju brzo i udobno smeštanje preko dvadeset hiljada gledalaca i njihovu brzu evakuaciju u slučaju potrebe.

VIP zona, namenjena posebno važnim zvanicama i gostima sa svečanim ložama i apartmanima, uz potpuno restriktivnu komunikaciju, pružiće svojim gostima izuzetno komforan boravak i omogućiti neometano uživanje u sportskim i drugim manifestacijama.

Brojne prostorije namenjene sportistima i sportskim klubovima, kao i prostran tehnički i magacinski prostor, svojim kapacitetima zadovoljavaju sve potrebe jednog ovakvog zdanja, ali i potrebe sadašnjih i budućih sportskih asova.
Oni koji svakako prate sportiste i sportska dešavanja su predstavnici sedme sile, a njima će novinarske lože, medija centar, komentatorske i TV kabine i brojni drugi sadržaji olakšati obavljanje profesionalnih aktivnosti.

Gradski stadion smešten je u prijatnom, ali vrlo frekventnom delu grada, u okruženju sportske hale, kompleksa bazena, hotela, i brojnih drugih organizacija, što je gotovo idealno za funkcionisanje poslovnog centra.

Novi, gradski stadion Čair, sa svim pomenutim sadržajima predstavlja multifunkcionalni kompleks, namenjen pre svega građanima Niša, njihovim sportskim i poslovnim aktivnostima i zadužbina za generacije koje dolaze.