YTONG u okviru projekta "Krovovi Beograda"

Projekat "Krovovi Beograda" nastao je kao odgovor "Gradskog stambenog" na veliki broj prijava korisnika koji se odnosi na prokišnjavanje krovova i fasada. Njegovom realizacijom biće rešeni problemi prokišnjavanja i sprovedeno kompletno investiciono sređivanje svih zajedničkih delova zgrada koje su u sistemu održavanja, a koje će kao investitor u celosti izvesti JP "Gradsko stambeno" u zamenu za dogradnju ravnih, odnosno adaptaciju kosih krovova.

Na konkurs za program "Krovovi Beograda" do sada se prijavilo 25 skupština stanara.

Zgrada u Ulici Čede Mijatovića 1, prva je koja se rekonstruiše i revitalizuje u okviru ovog projekta.

Zahvaljujući složnosti stanara biće rešeni veliki, sistemski problemi zgrade. Zgrada se obnavlja korišćenjem savremenih i najkvalitetnijih materijala, te se na taj način postiže energetska efikasnost zgrade, kojoj će nakon završetka radova biti izdat energetski pasoš.

Svakako je najveća i dugoročna ušteda što će stanari ubuduće trošiti mnogo manje energije za zagrevanje, odnosno hlađenje svojih stanova. U zgradi se radi kompletna zamena svih unutrašnjih instalacija, potpuno preuređena fasada i krov. Na krovu su u izgradnji dva stana, koja će po završetku radova biti prodata na tržištu, a dobijena sredstva biće iskorišćena za obnovu drugih zgrada.

Nadogradnja stanova se vrši od YTONG materijala, prevashodno zbog termoizolacionih karakteristika YTONG blokova, ali i iz razloga što YTONG zbog manje težine predstavlja idealno rešenje za nadogradnju objekata.