YTONG: Stambeno – poslovna zgrada u Subotici

Izgradnja stambeno – poslovnog objekta u Subotici, u ulici Blaška Rajića teče po predviđenoj dinamici.

Objekat čija je izgradnje počela aprila 2013. godine, zahvaljujući naprednom sistemu oplata, dobroj organizaciji i predanosti radnika, nakon svega dva meseca ima urađenu kompletnu armirano betonsku konstrukciju.

U toku je zidanje, čiji je završetak planiran za mesec dana. Izvođač radova, DG company, u cilju izgradnje energetski efikasnog objekata odlučio je da ode korak dalje i isprati savremene tokove gradnje koristeći "Ytong" blokove.

Ytong sistem gradnje jedan je od najzahvalnijih građevinskih sistema za postizanje energetski efikasnog objekta. Zbog izvanrednih termoizolacionih svojstava koji se postižu zahvaljujući poroćelijastoj strukturi materijala sa hiljadu malih vazdušnih ćelija, Ytong građevinskom materijalu nije potrebna dodatna termoizolacija. On je poznat i kao ekološki materijal jer je napravljen od potpuno prirodnih sirovina a ima odličnu otpornost na požar i zemljotres. Potpuno bezbedan i zdrav materijal za život.

Osnovne prednosti upotrebe ovog sistema su:

  • Toplotna izolacija: Bez dodatne toplotne izolacije, zgrada je optimalno izolovana. Na taj način štedi se energija i novac.
  • Prirodni sastav: Proizvodi se od prirodnih sirovina: kvarcni pesak, cement, kreč i gips, što ga čini ekološkim građevinskim materijalom zdravim za stanovanje
  • Zvučna izolacija: Buku sa ulice ili muziku iz neposrednog okruženja nećete čuti
  • Mirko klima: Osigurava optimalan odnos temperature i vlažnosti u prostoru, odnosno zdravu klimu u prostoru
  • Zaštita od požara: Proizveden je od mineralnih sirovina i zahvaljujući tome ne gori