YTONG: Stanovi sa pogledom na Dunav u Sremskoj Kamenici

Na desnoj obali Dunava u Sremskoj Kamenici, "Buha invest" iz Novog Sada gradi stambeni objekat sa 34 stana. Kako najavljuju iz te firme, završetak radova planiran je u junu ove godine.

Objekat se gradi na lokaciji sa koje se pruža predivan pogled na Novi Sad. Ono što izdvaja ovaj objekat od mnoštva drugih, mirne lokacije, van gradske vreve, a opet u neposrednoj blizini Novog Sada, jeste kvalitetna gradnja i ugrađene termotehničke instalacije koje će omogućiti maksimalan komfor vlasnicima stanova uz minimalne eksploatacione troškove – kažu investitori.

Objekat je zidan "Ytong" blokom 30cm sa dodatnom termoizolacijom, kako bi se postigla maksimalna ušteda energije. Prozori su petokomorni sa nisko-emisionim staklima, sa argonom između stakala. Posebna pažnja je osim energetske efikasnosti posvećena i zvučnoj izolaciji (zidovi između stanova su 30 cm, a unutar stanova 20cm). Dva bešumna lifta sa uštedom u potrošnji struje do 75% u odnosu na standard.

Svaki stan poseduje nezavisan sistem grejanja i hlađenja preko toplotnih pumpi vazduh-voda, podno grejanje i hlađenje preko fan-coil aparata. Proizvođač opreme je jedan od najvećih svetskih proizvođača opreme za klimatizaciju GREE. Multifunkcionalne toplotne pumpe, poslednje generacije su tipa Versati DC inverter, sa mogućnosti grejanja, hlađenja i pripreme tople sanitarne vode, sa radnim opsegom od -20 do +45°C.

Isporučilac opreme je firma "Energy net" iz Kaća, generalni zastupnik proizvođača "Gree electric appliances" za teritoriju Srbije.

Izvor: eKapija