Ivan Milinković, član grupe "Legende": Moja Ytong kuća

Na obroncima Kosmaja, u idiličnoj prirodi, na mestu gde se formira ruža vetrova, naš istaknuti umetnik i član grupe "Legende", Ivan Milinković odlučio je da napravi kuću od Ytong materijala.

U poseti kod Ivana, saznali smo zašto se Ivan odlučio za gradnju Ytong kuće:

"Brza, jednostavna i zdrava gradnja, to je ono što je potvrđeno u praksi. Konačno sam se odlučio za Ytong posetivši sajt, gde sam našao sve potrebne informacije. Potom sam slušao šta kažu majstori i prevashodno šta kažu ljudi koji su sagradili kuće.

Kada je reč o lokaciji, kupio me je pogled, te sam želeo da napravim kuću zaista po meri - da ne bude ogromna, da bude lepa i da ima prostran dnevni boravak sa ovim neprocenjivim pogledom. Ovo je jedno od nekoliko mesta gde se formira ruža vetrova, i gde je veoma lepo za vinograde, gajenje voća...
Kada sam odabrao tipski projekat Ytong kuće, angažovao sam majstore sa sertifikatom, po preporuci Ytong-a. Trebalo im je okvirno 3 nedelje da ozidaju kuću do ove faze koju vidite, ali baš onako kako treba, pošteno, bez žurbe. Prilikom zidanja, korišćena je i Ytong bela tavanica, što je dodatno ubrzalo gradnju.
Zaista je Ytong blok za svaku preporuku. Izuzetno je zahvalan za gradnju, brzo se zida, a ima veoma dobru termoizolaciju. Letos kada je bilo 40 stepeni napolju, iako nije bilo još ništa zastakljeno, majstori su silazili sa krova u kuću da se odmore i rashlade. Unutra je temperatura bila fenomenalna.

Prezadovoljan sam što sam izgradio kuću, zato što ću dolaziti ovde da odmaram i punim baterije. Posle svih napornih koncerata i putovanja, kada imaš gde da odeš i da se odmoriš, shvatiš da je gradnja kuće bila pravi potez!", rekao nam je Ivan, član grupe Legende.

Ivan Milinković intervju