Industrijski stil u enterijeru sa Ytong-om u salonu nameštaja Porcelanosa

Nekada se smatralo da industrija i enterijer u radnim sredinama uopšte i nije stil koji kao takav treba posebno tretirati već samo činjenica u svakodnevnom radu.

Ali negde usput, baš zbog nedostatka pretenzija da se ovaj stil razvije u široko-komercijalni i zbog činjenice spašavanja starih industrijskih objekata i njihovog pretvaranja u savremene prostore, ovaj stil se pretvorio u trend čija popularnost i na ovim prostorima iz dana u dan sve više raste.

Zašto je to tako? Odgovor je jednostavan: radnička funkcionalnost i kvalitet izrade koji čine ovaj stil sa jedne i slavljenje skromnih materijala neobrađenih površina sa druge čine ovaj trend dostupačan svima kao što i svaki veliki stil treba da bude to je interakcija između forme i funkcije, skromna i udobna u sopstvenoj koži.

Zašto ćete ga zavoleti? Sviđa vam se nejednakost i sirovost izgleda ogoljenih površina zidova od raznih materijala. Želite mnoštvo raznih detalja i posebnih komada nameštaja specifičnih formi i boja - vaša nova adresa za kupovinu nameštaja i uređenje enterijera biće specijalizovani saloni, ulične rasprodaje, razne radionice, stovarišta materijala...

U prilog njegovoj rasprostranjenosti i široke prihvaćenosti u svim slojevima društva govori i činjenica da se može naći između zidova milionski skupih apartmana pa sve do garsonjera u potkrovlju zgrade u predgrađu. Kako se na ovim prostorima uvek budno pratilo šta se dešava na velikoj sceni u svim sferama, tako nije izostalo ni adekvatan odgovor našeg tržišta na ovaj trend. Neke od primera primene Industrijskog dizajna u praksi možete naći u Beogradskom salonu nameštaja Porcelanosa gde je za upečatljiv izraz zidova korišćen Ytong blok, različito obrađenih površina koje u potpunosti dolaze do izražaja korišćenjem širokih mogućnosti koju daje rasveta. Prostor je upotpunjen unikatnim i pažljivo biranim komadima nameštaja, napravljenih od najrazličitijih materijala.

Dajte i vi moderan izgled svom domu, dovoljna je samo dobra ideja ostalo možete potražiti na obližnjem Ytong stovarištu materijala. Inspiraciju možete dobiti i na našem sajtu gde su vam ponuđena neka od inovativnih rešenja u uređenju enterijera.