Xella Srbija na konferenciji "Održiva gradnja - zelena gradnja - šanse i izazovi"

Udruženje Zelene gradnje u saradnji sa Građevinsko-arhitektonskim fakultetom u Nišu, organizovalo je drugu po redu konferenciju: "Održiva gradnja - zelena gradnja šanse i izazovi", sa pratećom izložbom studentskih radova: "Dizajn montažne kuće budućnosti.", održana u prostorijama fakulteta , 24.aprila 2015.godine.

Konferenciji je prisustvovalo oko 150 posetilaca različitih interesnih grupa: inženjera, projektanata, izvođača građevinskih radova, međunarodnih i domaćih proizvođača materijala, opreme i usluga do investitora, zelenih preduzetnika, vladinog sektora, institucija, akademskog sektora, društveno odgovornih preduzeća, studenata, kao i fizičkih lica zainteresovanih za korišćenje svih vrsti pomoći i olakšica na polju energetski efikasne gradnje.

Skup je otvorio dekan Građevinsko-arhitektonskog fakulteta, prof.dr.Petar Mitković i ukazao na značaj ovakvih skupova, kako sa javni, privatni i akademski sektor, tako i za studente.

Nakon obraćanja Ivane Lukić, predsednice Udruženja zelene gradnje, konferencija je zvanično počela.

Predstavnik kompanije Xella - Ytong, Aleksandar Đikanović, predsravio je benefite Multipor – energetski efikasne termoizolacije i naglasio njegovu važnost pri smanjenju potrošnje energije. Prednosti Termoizolacione Multipor ploče se izdvajaju i po većoj otpornosti na pritiske,protivpožarnosti i jednostavne primene i oblikovanje.