YTONG informacije o proizvodu - sada primenjive i s BIM-om

Ytong stoji iza inovacija i razvoja u području porobetona i s uvođenjem informacija o proizvodu za Building Information Modeling (BIM) ponovno se potvrđuje kao lider u ovoj oblasti. Od 01. jula 2016. Ytong omogućava klijentima za Revit® i  Archicad® besplatno korišćenje informacija o proizvodu za sve zemlje, u području pločastih elemenata i njima odgovarajućih komplementarnih proizvoda. 

Digitalizacija u građevinarstvu sve više napreduje. Precizni podaci proizvođača iz prve ruke su pri tome od početka ključ digitalnog planiranja svojstava građevinskih objekata. Upravo takve podatke Xella od sada nudi projektantima i izvođačima, za svoju građevinsku marku Ytong. Na internetu su besplatno na raspolaganju, za preko 25 zemalja, nacionalni proizvodni programi u oba uobičajena BIM softwerska rešenja Revit® i Archicad®. Vrhunac je pri tome, integrisana specifikacija elemenata  zidnih konstrukcija kod zidanja porobetonom marke Ytong. Projektant može, kako pregradne tako i nosive zidove,  pojedinačno ili grupno specificirati i napraviti proračun količina. Primena aplikacije u oba programa uzima u obzir uz pločaste elemente i neophodne i dostupne komplementarne proizvode kao npr. nadvoje. Mnoge već instalirane postavke omogućavaju korisniku lako nalaženje i odabir odgovarajućih rješenja s Ytong porobetonom za svaku građevinu. U procesu planiranja svi učesnici, u svakom trenutku, mogu pronaći pravu informaciju i imati stalno ista saznanja. Ukoliko Projektant, npr. projektuje s nekim izolacionim Ytong porobetonom, statičar može direktno videti sva svojstva materijala i upotrebiti ih u svom proračunu.  Ako pri tome npr. nosivost nije dovoljna, može preporučiti alternativu i istu uskladiti s arhitektom na 3D modelu. U saradnji tako nastaje model građevine, koji kasnije služi izvođaču za narudžbinu odgovarajućih materijala. Dodatna specifikacija elemenata služi – upravo kod posebnosti zidanja – da prepozna detalje i definiše izvođenje. Tako npr. u području nadzida iznad  Ytong nadvoja, prikazuje se neophodna visina spoja dograđenog zida, pa se taj detalj može stručno izvesti na samom gradilištu.

 

 

Ytong, jedna od vodećih marki porobetona na svetu, nudi na taj način projektantima i izvođačima , jednu novu servisnu uslugu u području Building Information Modeling-a, celokupno oko građevinskog materijala i sa gotovim rešenjima. Uz to, klijentima stoje na raspolaganju stručnjaci iz oblasti građevinskog materijala u servisnim centrima, za stručno savetovanje i procesuiranje narudžbina. Iskoristite ovaj servis za vaše potrebe rada sa  Ytong materijalima i informišite se o mogućnostima implementacije BIM-a u vaše građevinske projekte.