Primena Multipor mineralnih izolacionih ploča – jednostavno i stručno planiranje s BIM (Building Information Modeling)

Multipor mineralne izolacione ploče uspešno se primenjuju već više od 10 godina kao negoriva toplotna izolacija u segmentima fasade, unutrašnje  i spoljne izolacije, kao i izolacije krova i međuspratnih tavanica i ploča. Od 01. jula 2016. projektanti mogu uzeti u obzir ovaj inovativni građevinski materijal direktno i od samog početka u digitalnom procesu planiranja - Building Information Modeling (BIM). Korisnici imaju pristup besplatnim  podacima,  BIM-objektima,  za više zemalja i za određenu primenu .

BIM je  poznat kao uopštena metoda planiranja gradnje i omogućava da, na bazi digitalnih podataka proizvođača, raspolažete podacima  tokom celog životnog  ciklusa neke građevine.  Xella pod markom građevinskog materijala Multipor, sada stavlja na raspolaganje sve relevantne podatke za planiranje izolacije fasada kao i unutrašnjih  izolacija zidova i ploča. S ovom pouzdanom osnovom, projektanti mogu u svojim projektima povezati sistemska rešenja s različitim uticajima izolacije. Stručni savetnici vam pri tome daju podršku  s neophodnim detaljima i pojednostavljuju proces planiranja  sa ovim inovativnim materijalom od samog početka.  Izvođačima je time data osnova za temeljnu ponudu i stručno izvođenje.

Multipor stručnjaci su iz raznovrsnog proizvodnog programa pripremili više od 150 standardnih konstrukcija za negorive fasadne toplotne sisteme (ETICS), unutrašnje  izolacije zidova i ploča, korišćenih u Evropi i prilagodili kao BIM-objekte. Projektant ih može koristiti prema specifičnosti klimatskih zona ili uticaja toplotne izolacije i prilagoditi potrebama projekta.

Multipor, kao jedan od najinovativnijih proizvoda u području kalcijum-silikat-hidratnog izolacionog materijala, nudi projektantima i izvođačima jedinstvenu servisnu uslugu, sa rešenjima u području BIM-a. Uz to, klijentima na licu mesta i u servisnim centrima, na raspolaganju stoje stručnjaci iz oblasti građevinskih materijala, za stručno savetovanje i procesuiranje narudžbina. Iskoristite ovaj servis za vaše potrebe za Multipor mineralnim izolacionim pločama i informišite  se o mogućnostima implementacije BIM-a u vaše građevinske  projekte.