Ytong na Seminaru farmera na Tari

Na ovogodišnjem zimskom seminaru farmera na Tari, kao osveženje , pojavila se kompanija koja nije direktno vezana za poljoprivredu, ali svojim proizvodima, značajno doprinosi infrastrukturi. Xella Srbija d.o.o, sa brendom Ytong, predstavila je primenu Termoblokova u izgradnji objekata značajnih za poljoprivredna gazdinstva. 


Ytong materijalom izgrađene su brojne farme za uzgoj živine i krupne stoke, kao i objekti proizvodnog tipa gde se zahtevaju visoki standardi po pitanju protivpožarnosti, ili drugi standardi kao što su HACCP ili LEED (sertifikat zelene gradnje). Poljoprivrednici su prepoznali posebnu primenu Ytong materijala kod kategorija koje su najosetljivije na temperaturne oscilacije. 


Na događaju su bili prisutni brojni izlagači, od kojih je većina već izgradila objekte od Ytong materijala u poslednjih nekoliko godina, poput Elixir-a (Prahovo 2017), Mitas-a (Ruma 2018), Itn-a (Kosjerić) i mnogih drugih. 


Na stručnom savetovanju sami poljoprivredni proizvođači su pokazali veliko interesovanje za Multipor mineralne termo-izolacione ploče, čiju primenu u budućnosti vide na svojim kućama, jer kao svi dobri domaćini, žele da ostvare uštedu energije. 

Ytong na 14. Zimskom seminaru farmera na Tari