YTONG: "Ada Mall" - Futuristički tržni centar

Izgradnja novog tržnog centra "Ada Mall" nadomak Ade Ciganlije, na prostoru nekadašnje fabrike "Minel" u Radničkoj ulici, je u odmakloj fazi.

Ovaj futuristički objekat je pravi iskorak u arhitekturi u odnosu na postojeće šoping centre u Beogradu, a njegova specifičnost se ogleda u talasastom oblikovanju uz stepenastu spratnost, sa fasadnim brisolejima, velikim staklenim površinama i ozelenjenim spratnim terasama.

Komercijalno-turističku ponudu "beogradskog mora" do kraja godine, trebalo bi da upotpuni i moderan tržni centar sa 34.000 kvadratnih metara prostora za izdavanje. Objekat se sastoji od tri nivoa i imaće oko 1.000 parking-mesta, što će činiti najveći komercijalni objekat na opštini Čukarica.

Arhitektonsko rešenje za investitorsku kompaniju GTC izradio je londonski arhitektonski studio "Desižn internešnl".  Posebnu stavku projekta čini i pešačka pasarela, koja će tržni centar povezivati sa autobuskom stanicom u Radničkoj u smeru ka gradu. Glavni ulaz u objekat biće iz Radničke ulice, dok će se pristupi podzemnoj garaži nalaziti bočno u Paštrovićevoj ulici.

Na građevinskoj lokaciji su radovi u punom jeku, a objekat se gradi Ytong materijalom.

Izvor: ekapija.com, gtcserbia.com​