Xella: Izgradnja hotela Mona Plaza u Beogradu

Beograd će dobiti još jedan hotel. Kompanija Mona otpočela je krajem prošle godine izgradnju hotela na Dorćolu u koji će investirati 30 mil EUR. Novi gradski hotel nalaziće se na uglu Ulice cara Uroša, Dračke i Solunske na Dorćolu, nedaleko od nekadašnje fabrike Beko i sportskog centra Milan Gale Muškatirović.

Hotel Mona Plaza

Hotel Mona Plaza prostiraće se na 20.000 kvadrata, imaće 152 sobe, parking, banket salu sa kapacitetom više od 700 mesta, fitnes centar, dva restorana...

Projekat podrazumeva formiranje kompleksa rekonstrukcijom i prenamenom postojećih objekata na parceli, uz dogradnju 13-spratne kule i pripadajuće podzemne garaže. Prilikom izgradnje korišćeni su materijali kompanije Xella – Ytong, prirodan materijal poznat po zavidnim termičkim karakteristikama i Silka silikatni blokovi, čuveni po izuzetnoj apsorpciji zvuka. U objekat je ugrađeno 231 m3 Ytong-a, 991 m3 Silka materijala.

Planirano je da kula na zadnjem spratu ima svečanu dvoranu za organizaciju konferencija, prijema, venčanja i sličnih događaja. Glavni ulaz u hotel biće omogućen preko hotelskog platoa na uglu Solunske i Dračke ulice, dok će kao "svečani" biti zadržan i ulaz iz Ulice cara Uroša. Kada otpočne sa radom, hotel bi trebalo da nosi 4 zvezdice.

Izvor i fotografije: ekapija.com