YTONG: Izgradnja objekta “Ušće Kula II”

Kompanija MPC Properties trenutno na Novom Beogradu gradi poslovnu zgradu visoke klase. Reč je o projektu “Ušće Kula II”.
Ušće Tower Two biće moderna, luksuzna poslovna zgrada, ukupne površine 23.200 m2. Sa svojih 103.9 metara i 22 sprata, Ušće Kula II će biti iste visine kao i postojeća kula bliznakinja (PC Ušće).
Poznati međunarodni arhitektonski biro Chapman Taylor, uradio je moderno i funkcionalno idejno rešenje, na osnovu kog je domaći arhitektonski biro VMS uradio razradu projekta. 

Reč je o kancelarijskom prostoru A+ klase, a veličanstveni lobi, sa pratećim sadržajima i značajnom zelenom površinom ispred Kule, odaju utisak visokokvalitetnog poslovnog prostora. Uz novu kulu, investitor takođe gradi i podzemnu garažu na dva nivoa, sa 750 parking mesta.


Ispred kule nalaziće se uređena travnata površina sa zajedničkim prostorom za korisnike, koja će činiti savršenu celinu sa parkom prekoputa. Ova mikro-lokacija biće potpuno izmenjena i otvorena za javnost 2020.
Osnovni cilj izgradnje ovog objekta jeste da se razvije projekat zelene zgrade u skladu sa BREEAM standardima. Prilikom izgradnje objekta koristi se Ytong materijal, koji u potpunosti odgovara standardima zelene gradnje.

Izvor i fotografije: ekapija.com, mpcproperties.rs