YTONG: Izgradnja postrojenja Vodozahvat za preradu vode u Subotici

Još jedan od objekata koji su ukazali poverenje Ytong-u je i Industrijsko postrojenje Vodozahvat 2. Između Subotice i Palića, na Vodozahvatu 2, u punom jeku su radovi na izgradnji fabrike vode koja će potrošačima u tom delu grada dati čistu vodu.

postrojenje-za-preradu-vode

U okviru samog postrojenja za prečišćavanje vode, izgrađena je hala od Ytong blokova. Radovi na hali su se izvodili od aprila do juna a u objekat je ugrađeno je oko 300m3 Ytong materijala. Za gradnju je korišćen Ytong Termoblok za zidanje spoljnih zidova koji obezbeđuje masivnu i stabilnu konstrukciju a istovremeno  i odličnu termo izolaciju.
Radovi na postrojenju Vodozahvat teku po planu,  u toku je izgradnja rezervoara koji će imati 2.500 kubnih metara, a podićiće se i crpna stanica i upravna zgrada.

Kapacitet Vodozahvata II biće 80 litara u sekundi, što je dovoljno za sve stanovnike ovog područja i potrebe Palića kao turističkog centra.

postrojenje-za-preradu-vode-2

Izvor i fotografije: eKapija.com

Gradnju izvodi konzorcijum koji čine firme Sade iz Beograda, Veolia Water iz Francuske i Građevinsko preduzeće Graditelj iz Novog Sada. Rok za završetak radova je mart 2020. godine.