Ytong: Poslovni kompleks Sirius Offices na Novom Beogradu biće kompletno završen do kraja 2020.

Druga faza izgradnje poslovnog kompleksa Sirius Offices na Novom Beogradu biće kompletno završena do kraja 2020. godine, kada će ovaj kompleks dobiti novih 12.500 bruto kvadratnih metara na osam spratova, kao i 200 parking mesta.
 

Ovaj poslovni kompleks znanično je otvoren sredinom 2017. godine kada je završena prva faza izgradnje sa 18.500 bruto kvadratnih metara poslovnog prostora i 230 parking mesta, dok su radovi na drugoj fazi u Bulevaru Milutina Milankovića 3b počeli tokom 2019. godine.

Siriucs-Office_druga-faza_Beograd

YTONG zidni blokovi korišćeni su na ovom objektu na pregradnim pozicijama zbog brojnih prednosti koje nude, među kojima se posebno izdvajaju mala težina, brza i čista gradnja, kao i laka obradivost, zbog čega su posebno pogodni kod novogradnje ovog tipa, ali i kod adaptacija i nadogradnje postojećih stambenih i drugih objekata. Izbor YTONG materijala bilo je logično opredeljenje jer je ceo projekat građen po najvišim standardima gradnje, što podrazumeva i upotrebu materijala vrhunskog kvaliteta.


Projektant poslovnog kompleksa Sirius Offices je Masinoprojekt Kopring, investitor je Erste Group Immortent, dok je izvođač radova kompanija Strabag. U drugu fazu izgradnje uloženo je 25 miliona evra, dok ukupna vrednost investicije, uključujući i prvi deo kompleksa, iznosi 65 miliona evra.