YTONG blokovi biće oslonac novog TC "Delta Planet" u Nišu

Dugo najavljivana gradnja tržnog centra "Delta planet" u Nišu počela je tokom ove godine, a spoljni i pregradni zidovi biće građeni YTONG blokovima.

Ovaj šoping mol prostiraće se na 40.000 m² i imaće prodavnice sa internacionalnim i domaćim brendovima, 4DX bioskop, restorane, kafiće i igraonice, pa se već sada najavljuje kao novi centar šopinga i zabave u gradu na Nišavi.

Za gradnju ovog modernog I atraktivnog objekta, investitor "Delta Real Estate" je, nakon višestrukih pozitivnih iskustava, poverenje  ponovo ukazao  Xella proizvodima , pa će YTONG blokovi od 10, 15 i 20 cm biti korišćeni na pozicijama spoljnih i pregradnih zidova. Na celom objektu biće ugrađeno oko 3.000 m³  YTONG blokova.

delta-planet-nis

Tržni centar se gradi na prostoru nekadašnje garaže "Niš ekspresa", a izvođač radova je firma "Tehnogradnja" iz Kruševca. Za projekat je zaslužna firma "D.A. Dizajn Arhitektura", a kompletan završetak radova i svečano otvaranje objekta najavljeni su za proleće 2021. godine.

Tako je Xella asortiman postao oslonac u gradnji na još jednom velikom projektu u Srbiji i jednom od najvećih u južnom delu naše zemlje, budući da ukupna vrednost investicije iznosi 70 miliona evra.