Aqua park na Paliću gradi se YTONG blokovima

Aqua-park-Palic

Relaksaciono-zabavni centar Aqua park na Paliću biće kompletno završen na proleće 2021. godine, a za gradnju ovog turističkog kompleksa koriste se i Ytong blokovi. 

Aqua park se nalazi na prostoru Muškog štranda na Paliću i prostiraće se na oko 30.000 kvadrata. Kompleks će imati pet zatvorenih i pet otvorenih bazena, otvoreni dečiji bazen, bazen za odrasle, bazen sa toboganima, bazen povezan sa tapidarijumom i postojeći termalni bazen. 

Moći će da primi do 2.500 korisnika (500 u zatvorenom delu i 2000 u otvorenom delu kompleksa), a u njemu i pratećem spa centru koristiće se i prirodni izvori termomineralne vode na Paliću, čime će se podstaći i razvoj banjskog, ali i kongresnog turizma.

Projektant Aqua parka je firma "Artprojekt" iz Beograda, izvođač radova je "GEMAX" iz Novog Sada, a na projektu će biti korišćeni termoizolacioni blok Ytong Termo debljine 30 cm, kao i zidni blokovi Ytong Classic debljine 25 i 20 cm. 

Navedeni blokovi biće ugrađeni na pozicijama spoljnih i pregradnih zidova, pa će se tako proizvodi iz asortimana kompanije "Xella" naći na još jednom značajnom projektu u Srbiji koji će zvanično biti otvoren tokom 2021. godine. 
Investicija je vredna više od milijardu dinara, a projekat zajednički finansiraju Republika Srbija, Autonomna pokrajina Vojvodina i Grad Subotica. Očekuje se da će novi aqua park značajno unaprediti zabavno-rekreativnu ponudu Palića i tako osnažiti razvoj turizma u celoj Vojvodini.