YTONG Plaster i Glet

ytong plaster i glet Ytong sistem za završnu unutrašnju obradu zidova čine proizvodi razvijeni sa ciljem da kompletiraju Ytong sistem gradnje i potpuno su prilagođeni primeni na Ytong blokovima.
Fleksibilnost ovog sistema, brža ugradnja i bez dodatnog armiranja mrežicom, doprineće da cena i vreme izrade gotovog Ytong zida budu još povoljniji.
YTONG plaster

YTONG PLASTER

Završni unutrašnji tankoslojni krečni malter sa micro-fiber vlaknima. Namenjen je obradi zidova u debljini max. 5-6 mm u jednom ili dva sloja.

Masa za obradu unutrašnjih površina YTONG zidova u debljini max 5-6 mm

  • Nanošenje u tankom sloju
  • Sadrži micro-fiber vlakna
  • Bez dodatnog armiranja mrežicom

YTONG PLASTER je namenjen tankoslojnoj unutrašnjoj obradi YTONG zidova u max debljini 5-6 mm. Nanosi se u jednom ili u dva sloja u zavisnosti od ravnosti zida na koji se Plaster nanosi. Nanosi se ručno pomoću alata za gletovanje ili mašinski. Ukoliko se posle prvog nanošenja dobije odgovarajuća ravnost površne, nije potrebno nanositi drugi sloj, već se odmah nanosi YTONG Glet. Ako površina nije dovoljno ravna, nanosi se drugi sloj YTONG Plastera.

Prosečna potrošnja je 3-5 kg/m2 površine zida, odnosno 0.8-1.0 kg/m2 površine zida za debljinu sloja od 1 mm.

YTONG glet

YTONG GLET

Masa za završnu obradu malterisanih površina u sloju do 2-3 mm.

Masa za fino gletovanje unutrašnjih zidnih i plafonskih površina

  • Lako obradiv
  • Mala potrošnja po m2
  • Bele boje

YTONG GLET je praškasti materijal za fino gletovanje omalterisanih unutrašnjih zidnih i plafonskih površina.

Pripremljena YTONG Glet masa se nanosi na cistu i suvu površinu omalterisanog zida.
Masa se nanosi u dva sloja. Debljina slojeva je oko 1-2 mm i zavisi od ravnosti površine. Nanošenje se vrši ručnim alatom za gletovanje.
Osušena površina se brusi finim brusnim papirom i posle toga je spremna za nanošenje boje.

Prosečna potrošnja materijala za dva sloja je 1-1,5 kg/m2

AKRILNA EMULZIJA

Akrilna podloga za impregnaciju površina pre primene YTONG Plastera. Može se koristiti kako u kombinaciji sa YTONG Plasterom, tako i za klasične namene.

Akrilna emulzija za impregnaciju spoljnih i unutrašnjih zidova

  • Poboljšava prijanjanje maltera ili boja na podlogu
  • Lako se nanosi

Akrilna podloga se koristi za impregnaciju spoljnih i unutrašnjih starih i novih zidnih površina. Emulzija penetrira u podlogu, ujednačava je i učvršćuje, povećava otpornost na vodu, poboljšava prijanjanje boja i dekorativnih maltera koji se nanose kao završni materijal.

Sa 1 kg akrilne emulzije može se impregnirati 30-50 m2 površine.

Proizvodi u kombinaciji daju odlične rezultate. Ravna i glatka površina zida je nešto po čemu se prepoznaje YTONG zid. Sa ovim sistemom za unutrašnju obradu YTONG zidova, otišli smo korak dalje, upotpunili smo YTONG sistem gradnje i unapredili ceo sistem. Proces rada je olakšan, a YTONG kvalitet zagarantovan.

Video

Brošure